16 июн. 2011 г.

З книгою в канікули.






З книгою в канікули.

Нарешті прийшло довгоочікуване  літечко! Як ми всі його чекаємо, а особливо школярі!  Адже літо  -  це не тільки гарна пора року, - це, насамперед, час канікул, відпочинку та цікавого, змістовного дозвілля.
Саме тому Каховська районна бібліотека для дітей вітає всіх школярів з літніми канікулами і запрошує відвідати масові заходи, які проходять у рамках програми «Літо з книгою».
За традицією, кожен відділ бібліотеки для дітей підготував  пропозиції для любителів не просто дрімати з книгою вдома на канапі або ж на розмореному літньою спекою пляжі, а з головою поринати у пригоди і вирушати (хоч би й віртуально!) у далекі мандри, відгадувати  загадки й розкривати літературні таємниці…
Літо у розпалі, а двері бібліотеки не зачиняються. Вже в котре бібліотека гостинно зустрічала дітей з літніх при-шкільних таборів, які організовано при ЗОШ №1 та ЗОШ №2.
Районна бібліотека для дітей проводила екскурсії по бібліотеці «Мандри книжковим Всесвітом». Під час екскурсії працівники бібліотеки ознайомили дітей з відділами обслуговування та книжковим фондом бібліотеки. Діти переглядали періодичні видання, які отримує бібліотека «Щоб діти більше знали, є газети і журнали», приймали участь у різноманітних літературних вікторинах, іграх, відгадуванні загадок, кросвордів. А особливе задоволення діти отримали від перегляду фільмів, мультфільмів на новому сучасному мультимедійному проекторі.
Під час відвідування бібліотеки діти цікаво і змістовно відпочивали у стінах районної бібліотеки для дітей  
Фраза банальна, але ж справедлива  -  у книг канікул не буває!
Читайте із задоволенням.
Тож не баріться  і ви. Приходьте до нас та веселіться разом з нами, а книги  нам допоможуть!



Наталя Ширіна,
бібліотекар Каховської районної об’єднаної бібліотеки для дітей

Незвичайні канікули в бібліотеці


14 июн. 2011 г.

Читай - і стань успішним!


Обласні фестивалі або конкурси в рамках обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання проводяться щороку. І кожного року діти – волонтери з різних районів області мають нагоду  продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм.
Днями, на сцені Херсонського державного будинку художньої творчості відбувся гала-концерт ІІ обласного  фестивалю бібліотечних волонтерських бригад «Читай. Думай. Твори», у якому демонстрували свої творчі здібності найактивніші  волонтерські бригади області із Голої Пристані, Цюрупинська. Білозерки та Каховки.
Кожна команда представила себе у стилі КВК. Тема їх виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.
Каховський район  представляли  волонтери Мало каховської ЗОШ  Дмитро Гришин, Наталя Другальова, Дмитро Завгородній, Олена Мірошниченко та  Олена Міщенко.
Учасників та гостей фестивалю  привітав заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Яценко, Який переказав найщиріші  привітання від голови обласної державної  адміністрації Миколи Костяка та зазначив, що сьогодні книжка – найцінніший  скарб, що містить у собі усі знання та може навчити  всьому.
Після святкового концерту учасники відвідали обласну бібліотеку для дітей, де для них проводились майстер-класи, перегляд створених дітьми-волонтерами відеосюжетів про роботу волонтерських бригад, слайд-презентації, презентація проекту «Старт волонтерського блогу».
На завершення першого дня всіх учасників було запрошено на «Вечірку в піжамах!». Скільки азарту, кмітливості проявили діти, виконуючі різноманітні завдання!
Не менше цікавим і захоплюючим був  другий день. Волонтери мали  можливість взяти участь у тренінгах із комп’ютерної та сітьової грамотності,
Міжнародній Skype – конференції та переглянули клубний мюзикл «Муха – Цокотуха» у постановці театру – студії «Чеширський кіт» ХОБД.
Наприкінці свята всі учасники отримали у подарунок книжки, а також багато сюрпризів від партнерів бібліотеки, а працівники районної бібліотеки для дітей – подяку, диплом лауреата та добірку книжок для бібліотеки.
Веселі і зовсім невтомленні, а   збагачені «великим портфелем» знань, залишала дітвора бібліотеку.
Працівники районної бібліотеки для дітей щиро вдячні за допомогу місцевому поету М.Тібію, вчителю Мало каховської ЗОШ Т.Дундич,  начальнику у справах сім’ї, молоді та спорту РДА  І.Сидоренко.
Свято закінчилося,  але не  закінчується зустріч з книгою.
Приходьте в бібліотеку і ми разом відправимось у подорож океаном книг!

   Любов Козел,
заступник директора
районної об’єднаної бібліотеки