27 окт. 2014 г.

Гра-мандрівка по Інтернету

Для відвідувачів  Інтернет-центру Каховської районної бібліотеки для дітей бібліотекарі Хмелевська Л.О., Пенезова В.Л  запропонували дуже цікаву мандрівку «Гра-мандрівка по Інтернету».  Діти були ознайомлені з правилами безпечної роботи в  Мережі Інтернет та мандрували  сайтами, на яких можна  не тільки весело і приємно проводити час, а й значно розширити свій кругозір  в різних областях науки: географії, історії, мистецтві, літературі.
Всім дуже сподобалось мандрувати корисними сайтами Інтернету.

По закінченню  мандрівки,  дітям запропонували пройти  тест на «Інтернет – залежність».


17 окт. 2014 г.

Тихо осінь ходить гаєм…

Щедра красуня осінь розмалювала яскравими фарбами дерева і кущі, встелила ошатним килимом землю і з гостинцями завітала до маленьких читачів бібліотеки на святковий захід.
У прикрашеній осіннім листям і різнокольоровими кульками читальній залі  молодшого відділу відбулося свято осені.
Учні 2 класу СЗОШ№2 (класний керівник О.В.Завгородня) розповідали вірші, відгадували загадки, пригадали прикмети та приказки про осінь,познайомилися з братами Осені – Вереснем,  Жовтнем і Листопадом, взяли участь у веселій грі.
Свято пройшло в теплій невимушеній атмосфері. Діти були активними і було видно, що вони полюбляють осінь, шанують її, знають багато чудових віршів про неї.

Після заходу дітям вручили яблука, груші, горіхи та інші осінні ласощі.





15 окт. 2014 г.

А ми роду козацького!



14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, відзначається День українського козацтва. З давніх-давен Богородицю козаки вважали своєю покровителькою.
З нагоди цього свята в  Каховській районній бібліотеці для дітей було проведено урок історії «Степ та воля - козацька доля» та конкурсні змагання «Забави козачат на новий лад», в яких брали участь найактивніші читачі .
 Свою мужність, спритність, кмітливість, творчість «юні козачата» змогли проявити в різноманітних конкурсних завданнях, таких як: «Сильна рука», « Козацька кмітливість»,«Як козаки залицялися», конкурс найсильніших та багато інших.

По закінченню свята усіх активних було нагороджено солодкими призами.





















9 окт. 2014 г.

Захоплюючий світ об’ємних зображень


Друзі!До вашої уваги – нові книги в форматі 3D,що надійшли до бібліотеки.
Це незвичайні книги. Одягнувши 3D – окуляри,ви побачите,як зображення оживуть,стануть обємними,майже реальними,неначе до них можна доторкнутися рукою. Гортаючи барвисті сторінки,ви зможете здійснити незабутню подорож в морські глибини,в небезпечний світ  динозаврів, побувати в космосі.

Не вірите? Тоді приходьте до бібліотеки і переконайтеся!  





Всесвіт зорями рясніє, небо нам бентежить мрії

  9 жовтня, в Каховській районній бібліотеці для дітей, до Всесвітнього тижня космосу  відбулися заходи, присвячені Дню початку космічної ери людства.
Для читачів бібліотеки була проведена бесіда-інформація «Всесвіт зорями рясніє, небо нам бентежить мрії» та організовано перегляд літератури «Дорогами космосу»

На заході діти дізналися, що: 4 жовтня 1957 року, 57  років тому, був здійснений запуск першого штучного супутника Землі.  Він був виведений на орбіту ракетою-носієм з науково-дослідного полігону Міністерства оборони СРСР, який отримав згодом найменування космодром "Байконур".
Українські вчені, конструктори, ракетобудівники причетні практично до всіх важливих космічних проектів: запуску першого штучного супутника Землі, польоту першої людини в космос та ін…
 Серед прославлених творців ракетно-космічної техніки було і є багато українських фахівців. Лише серед головних і генеральних конструкторів було майже 20 українців. Завдяки космічним геніям – Ю. Кондратюку, С. Корольову, В. Глушку, М. Янгелю та іншим — ми маємо всі підстави пишатися українськими космічними досягненнями – колишніми і сьогоднішніми.






2 окт. 2014 г.

Уроки історії для сьогодення

У рамках Відкритого уроку читання відбулася зустріч  учнів 8-б класу СЗОШ№2 з людиною, яка закохана в історію нашого краю, ентузіастом , автором книжок про історію краю, членом Національної спілки краєзнавців України Аллою Миколаївною  Яблонською.
Алла Миколаївна познайомилась і закохалась в історію нашого краю коли почала працювати науковим працівником у Каховській філії Херсонського обласного краєзнавчого музею, потім – відповідальним секретарем міськрайонної організації Українського товариства  охорони пам’яток історії та культури.
Маючи певний досвід музеєзнавства вона сама створила музеї на громадських засадах у селі Малокаховка,  ЦДТ, ЗОШ №4 та «Музей хліба» у ВАТ «Каховське заготзерно».
Алла Миколаївна – керівник історико-краєзнавчих гуртків та секції етнології Херсонського історико-географічного відділення Малої академії наук України.
Відчувши великий поклик до більш глибокого вивчення історії краю вона їздить в архіви і вивчає документи, які використовує для написання нових книг про історію нашого краю.
Вона  автор низки публікацій з історично-краєзнавчої тематики і книг: «Пам’ять безсмертна», «Написане серцем» (воєнні щоденники), «Високе чоло благочинного».
Під час своєї розповіді  Алла Миколаївна  запалила  в серцях кожного слухача  щирий, світлий вогник людяності і патріотизму,  велику,  щиру любов до свого краю.  Учні з великим задоволенням ознайомились з її книгами.