23 июн. 2016 г.

Маленьким громадянам про Конституцію України



28 червня нарешті збулася    багатовікова  мрія  українського  народу: була прийнята  конституція  незалежної  держави – України.
   Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
Вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свою державну мову, свої державні символи: Герб, Прапор, Гімн, які уособлюють її історію, її сутність .
 В  молодшому  відділі  Каховської  районної   бібліотеці  для  дітей  пройшла  година  правового  виховання  «Маленьким  громадянам  про  Конституцію  України».




А  в старшому  відділі  урок  громадянства  «Українські  діти  за  Конституцією  вчаться  жити» . Працівники бібліотеки, познайомили присутніх з історією виникнення свята Дня Конституції України, розповіли дітям про Конвенцію ООН  з  прав   дитини, символи  української  держави.






Було  оформлено тематичну  поличку «Основний  закон  держави» , яка  допоможе юним користувачам краще вивчити свої права.


17 июн. 2016 г.

Веселі мандри з капітаном Врунгелем


Чим  зайнятися  літом? На  це  питання  відповіла  нашим  читачам  бібліотекар  молодшого  відділу  Кучма  Т.А., запропонувавши    дітям  здійсніти  дивовижну  веселу  мандрівку  з  капітаном  Врунгелем.  17 червня  презентуючи  книжкову  виставку  «Веселі  мандри  з  капітаном  Врунгелем» (до  програми  літніх  читань), перед  ними  промайнув  калейдоскоп  оповідань , незвичайний    світ  пригод,  разнобарвна райдуга  казок. Книжкова  виставка  доповнюється  рекомендаційним  списком «Що  читати  влітку?». Мандрівка  з  капітаном  була  цікавою  і  повчальною.
Завітайте  до  бібліотеки  та  разом  з  книгою  вирушайте  у  чарівну, магічну  та  захоплюючу  подорож.







16 июн. 2016 г.

Довкілля з користю

16  червня  в  Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  відбувся екологічний  бумеранг  «Довкілля  з  користю». Бібліотекар  молодшого  відділу   Кучма  Т.А. спочатку  нагадала  дітям, що  природа – це  багатство  й  краса   нашої  землі.   Ми  не  уявляємо  свого  життя  без  розлогих  ланів, тінистих  лісів, повноводних  річок  і  блакитного  неба. Зберегти  цей  дивосвіт  для  себе, для  нащадків – обов’язок  кожного  мешканця  нашої  чудової  планети  Земля. Дітям  нагадали  про  правила  поведінки  у  природі. 





 Потім  вони  жваво  відповідали  на  питання  вікторини  «Знавці  природи». 

А  потім  з  задоволенням  продивилися  мультфільм  «На  лісовій  стежці»  про  те  як  тваринки  покарали  Лиса, який   став порушувати лісовий спокій вирубкою дерев, розведенням   багать і т. д.



По  закінчені  всі  зробили  висновок, що  природа  щедра  до  нас. Все  що  ми  маємо – від  неї. Якщо  ми  відплатимо   їй  своєю  добротою, увагою, чемною  поведінкою, і  вона  буде  допомагати  вам.



15 июн. 2016 г.

Бібліотека –книжковий рай, все ,що хочеш вибирай!

       
 Тривають канікули і дитяча бібліотека радо зустрічає всіх, хто любить відпочивати разом з книгою.Всі скарби бібліотеки до послуг юних читачів.
    Під час сезону пришкільних таборів у дитячій бібліотеці майже кожного дня проходили розважальні заходи для дітей. Це період, коли їх не тільки обслуговують книгою, а й організовують для них цікаве і змістовне дозвілля. 
«Бібліотека –книжковий рай, все ,що хочеш вибирай!» під такою назвою в Каховській районній бібліотеці для дітей  відбулося літнє рандеву.



     Діти відвідали абонемент, читальний зал, інтернет- центр, здійснили таємну чарівну подорож до книгосховища, переглянули книжкові виставки,




 почитали енциклопедії 



 та подивилися мультимедійну презентацію "1000 причин завітати до бібліотеки".




          Всім було цікаво та весело. Тож діти пообіцяли приходити сюди знову і знову.
          Районна бібліотека для дітей  працює все літо ( і не тільки влітку) і пропонуєцікаві екскурсії, літературні ігри, вікторини. Сюди можна приходити, спілкуватися з друзями, читати цікаві книги, малювати, гратися, полистати журнали, познайомитися з книжковими новинками. Навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки.


Фраза банальна, але ж справедлива – у книг канікул не буває!

10 июн. 2016 г.

Хочеш цікаво жити, треба з книгою дружити

           Літні канікули - чудова можливість відпочити, набратися сил, натхнення після складного учбового шкільного процесу. 
Діти залюбки граються, спілкуються, відпочивають фізично і духовно. 
І ось тут наразі стає в пригоді бібліотека. До Каховської районної бібліотеки для дітей завітали молодші школярі з пришкільних таборів, для яких було проведено літературну розважалочку « Хочеш цікаво жити, треба з книгою дружити». 




        Бібліотекарі підготували різноманітні ігри, загадки, логічні задачі, з якими успішно справились наші юні друзі. До дітей завітали і наші волонтери, які розважили їх казковими  вікторинами . Ми дуже хочемо, щоб наші діти були залежними від читання і тому саме таке гасло повинно стати головним у всіх діях бібліотекарів, адресованих наймолодшим користувачам нашої бібліотеки.



9 июн. 2016 г.

Казки в Шаховій Країні

Підвищити пізнавальну та емоційну активність читачів за допомогою незвичайної гри, стимулювати інтерес до читання, урізноманітнити цікаве та корисне дозвілля читачів у бібліотеці -найголовніше завдання бібліотекарів.
Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчої уяви.
Для дітей пришкільного табору школи №1 бібліотекарі Каховської районної бібліотеки для дітей організували та провели бібліополяну «Грайлики – читайлики», яка проходила під відкритим небом на території бібліотеки.
На святі дізналися про історію гри «Шахи», її легенду. Ознайомилися з правилами та фігурами шахів. Знайомство провели волонтери бібліотеки Яна Харчук (Королева казок) та Софія Пенезова (Червона Шапочка). Разом з казковими героями діти грали в шахи – де були живими фігурами. Під час гри діти відповідали на різноманітні питання літературної гри «Казки в Шаховій Країні». Гра проходила в веселій дружній обстановці, та закінчилася нічією.
На згадку про гру діти отримали різнокольорові кульки.








6 июн. 2016 г.

Майбутнє Землі у твоїх руках






Майже сорок років тому, у 1972 році, на Стокгольмській конференції, що була присвячена проблемам навколишнього середовища, двадцять сьомою сесією Генеральної Асамблеї ООН біло проголошене нове свято – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Свято почали відмічати щорічно 5 червня.
Генеральна асамблея ООН у своїй резолюції звернулася до урядів усіх держав на планеті Земля з пропозицією приєднатися до щорічного заходу і цим підтвердити готовність брати участь у поліпшенні і зберіганні довкілля на Землі.Україна приєдналася до світової спільноти і прийняла Всесвітній день охорони навколишнього середовища як офіційне свято в 1998 році.
Так в  Каховській  районній   бібліотеці  для  дітей  бібліотекар  старшого  відділу  Ширіна  Н.В.  здійсніла   разом   з  вихованцями  пришкільного  табору  СЗОШ№2  екологічну  мандрівку «Майбутнє  Землі  у  твоїх  руках». День охорони навколишнього середовища - це привід замислитися про проблеми навколишнього середовища, звернути увагу на стан навколишнього середовища. Ні для кого не секрет, що з розвитком промислової індустрії, більшості інших процесів життєдіяльності людини екологічна обстановка погіршується з кожним днем.Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі.
 Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.