31 авг. 2016 г.

Стежками творчості Івана Франка



У 2016 році Україна і світова спільнота відзначає 160 – річчя з дня народження Івана Франка. 
 До відзначення  ювілею  генія  Івана  Франка  долучилася  і  Каховська  районна  бібліотека  для  дітей. Здійснюючи  літературну  мандрівку  «Стежками  творчості  Івана  Франка», діти  мали  змогу ступити   на перехресні стежки-дороги Каменяревого дитинства і юності  і  пройтися їми, побачивши   описані в його творах краєвиди – оті «вершини і низини», той славний Діл – гірський кряж, що підпирає село з південного заходу, той легендарний Радичів ліс. Торкнулися  зором овидів, які голубив очима «малий Мирон» - майбутній Іван Франко, - овидів зі строкатістю полів, зубчастою стіною лісів, синьою смугою Карпат, що зливається з небом. Присутні  на  заході   причаститилися животворним Франковим духом, зачерпнули   його «краплю, щоб в бою сильніше стояти».
Бібліотекар  старшого  відділу Ширіна  Н.В.вела присутніх  на  заході  користувачів  бібліотеки стежками Франкового гаю, закликаючи на них черпати  натхнення і снагу, а спраглим  пити  воду з Франкової криниці. А  також  задуматися над творчістю великого Каменяра і взяти ідеї в своє серце на все життя.



23 авг. 2016 г.

Хай буде вільна Україна, на всі віки, на всі часи



24 серпня  Україна святкує  25 річницю проголошення незалежності. Це свято передає дух патріотизму та гордості за  свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу.
З  цієї   нагоди  в  Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  відбулася  презентація  книжкового  вернісажу «Хай  буде  вільна  Україна, на  всі  віки, на  всі  часи». До уваги юних  користувачів  була  широко представлена література з питань історії України, державотворення, розбудови багатої, сильної, та вільної України!









Також  в  рамках  цього  заходу  пройшло  Арт-вітання  «Я  люблю  Україну». Юні  користувачі  як  змогли  виразили  свою  любов  та  щирі  почуття  до  ненькі-України. 





     Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у Ваш дім щастя і добро, порозуміння, мир та любов!

22 авг. 2016 г.

Наш прапор у золоті й блакиті


Український національний державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистим шляхом буття. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі. На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги до державних символів України встановлено “День Державного Прапора”, який від 2004 року відзначається щорічно. 23 серпня   Державний прапор України святкує своє відродження
     З кожним роком, що віддаляє нас від повернення в Україну її споконвічної символіки, стає все очевиднішим : успіх там, де свідома нація. Кольори нашого прапора тільки дають надію.

 Година  українознавства  «Наш  прапор  у  золоті  й  блакиті»,   яка  пройшла  в    Каховскій  районній  бібліотеці  для  дітей , сприяла  вихованню у  маленьких громадян   поваги до державних символів, розумінню   їх значення для становлення   і   існування держави.



19 авг. 2016 г.

«Яблучна фантазія».


Самий останній місяць літа ознаменований безліччю православних свят. Особливе місце серед них займають три Спаса, кожен з яких має своє значення в житті віруючих. Об'єднує їх одне: всі вони пов'язані зі Спасителем, на честь якого і названо.
Перший врятував — Медовий, другий називають Яблучним, третій, останній врятував — Горіховий. Яблучним Спасом в народі називають свято Преображення Господнього. Відзначають його православні віруючі 19 серпня. У це свято за давнім  звичаєм відбувається освячення перших плодів (злаки, виноград , яблука). Тому в народі цей день називають другим, або Яблучним спасом.
Юні читачі Каховської  районної  дитячої бібліотеки взяли участь у Годині  спілкування «Яблучна  фантазія». Діти дізналися багато нового і цікавого  про красиві багаторічні традиції та звичаї українців під час святкування Спаса.

Але яке ж свято без веселих ігор, конкурсів та забав! Пустотливі конкурси «Вгадай в яблучко», «Збери  врожай», «Відгадай  на смак»  подарували дітям заряд енергії і гарного настрою. І, звичайно, із задоволенням і апетитом смакували яблук. 


До  уваги  користувачів  була  представлена  книжкова  виставка "Три  Спаса: медовий, яблучний, хлібний" 

Ось такий  незвичайний  день  з ароматом яблук пройшов  в бібліотеці!