21 июн. 2013 г.

Цікаві речі в бібліотеці


 


  20 червня до Каховської  районної бібліотеки завітали незвичайні гості, діти з піонерських організацій Новотроїцького району: дружина ім. Степана Костянтиновича Ляпоти, Новотроїцький загін ім. Ілюши Кулика, Чкаловський  загін ім. Валі Котика  та Лізи Чайкіної.     Цю екскурсію до  м. Каховки для них  організували Всеукраїнська жіноча організація Союзу жінок  України «За  майбутнє дітей України »,під керівництвом Катерини Семенівни Самойлик  від Компартії України та член Каховської КПУ Костерна  Наталія Валеріївна . Першою зупинкою для 33 юних піонерів стала наша бібліотека.  Бібліотекарі Баркалова О.В, Ширіна Н.В, Пенезова В.Л,  провели для них урок екскурсію «Цікаві речі в бібліотеці»,ознайомили з історією бібліотеки, роботою  відділів обслуговування, презентували  книжкову  виставку «Тисяча книжок і одне літо».Діти мали змогу  скористатися  безкоштовним Інтернет - центром.А родзинкою знайомства з бібліотекою стало відвідування живого куточка, та фотосесія з тваринами на пам'ять про зустріч.  Діти та дорослі щиро подякували за екскурсію , та вирушили  до наступної зупинки в м. Каховка « Музей історії Каховки».








13 июн. 2013 г.

Зелені хутори Таврії



З метою орієнтації шкільної молоді на оволодіння робітничими професіями,актуальними на регіональному ринку праці,зокрема професіями сільського зеленого туризму,учасники проекту "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє", учні ЗОШ №1 та СЗОШ№2 брали участь в проведені обласного масового заходу з профорієнтації шкільної молоді 
« Твоя професія – майбутнє Херсонщини»  місцем проведення якого була історико – розважальна база « Зелені  Хутори Таврії»  м. Гола Пристань.
Для школярів була проведена професіографічна екскурсія по « Зелених Хуторах Таврії», де вони мали змогу ознайомитися з українськими старожитностями та професіями, пов’язаними з народними промислами.
Діти відвідали «Гончарний хутір», хутір «Вишиванка», хутір«Ляльки – мотанки»,Кінний двір та багато інших. В кожному з відвіданих хуторів вони мали змогу брати участь в майстер – класах та отримували сувеніри на згадку.
Після екскурсії діти поділилися враженнями:
-          Дуже сподобалося, не очікувала що все на скільки  буде цікаво та розважливо.
                                                         Асауленко Іра 8 клСЗОШ№2.
-          Отримав задоволення від подорожі в минуле!Приємно вражений красою та майстерністю.                     
                                                       ВоропаєвОлексій 8кл ЗОШ№1.
-          Щира подяка організаторам подорожі, керівникам майстер класів, ми здійснила подорож у минуле, повернулися до свого коріння.
                                                       Остапенко Андрій8 кл СЗОШ№2.
-          Мені дуже сподобалось. Скільки приємних вражень після майстер  класів,своїми руками зробила глечик та розписала пряник.
                                                        Варава Олександра8 кл СЗОШ№2.
Спасибі за екскурсію організаторам проекту Херсонському обласному центру зайнятості, департаменту освіти і науки,молоді та спорту Херсонської  обласної  державної  адміністрації, управлінню культури Херсонської обласної державної адміністрації ,Каховському міськрайоному центру зайнятості.


















12 июн. 2013 г.

Літо кличе до бібліотеки



Книга на канікулах працює:
Радує, захоплює, дивує!
Поспішаймо у бібліотеку,
Тут – найцікавіше в літню спеку!
       Хоча у нас канікули - 
 Нам дармувати ніколи!

       
 Довгий і напружений   навчальний   рік  залишився  позаду.
 Літні  канікули…Як їх провести?
 Кожен рік постає це запитання перед школярами та їх батьками. Відповідей  на  нього   багато, та Каховська  районна  бібліотека для дітей відповідає  впевнено:     “З книгою!” .   10 червня  у бібліотеці  відбулась  презентація книжкової виставки «Тисяча книжок і одне літо» .Діти  мали  змогу  познайомитись  з  літературою  за шкільною  програмою  на  літні  канікули.А також для школярів СЗОШ №2, між учнями 1-4 та учнями 5-8 класів проведено подорож – змагання «Вгадай героя, автора книги».Юні  читачі  намагатимуться  прочитати якомога  більше книг за списками для своєї  вікової  категорії. Вони  також  представлять  відгуки про кращу, на їх думку, з прочитаних книг, у яких  поділяться  своїми  враженнями.
Наприкінці  серпня  бібліотекарями  будуть  підведені   підсумки   програми, визначені  лідери  літнього   читання.









Відпочивай,та читати не забувай!



 "Відпочивай,та читати не забувай!". Під таким гаслом 7 червня в бібліотеці була проведена літературна розважалочка.
 Гості з пришкільних таборів  ЗОШ №1 та СЗОШ №2, змагалися у  конкурсах, хто краще вгадає героя, або автора,відповідали на питання літературної вікторини, знайомилися з новими книгами та багато іншого.
А на закінчення заходу прослухали пісні та вірші про книги.
Діти гарно провели час, думаємо що з користю, бо хтось,щось цікаве дізнався,для себе,хтось просто відпочив з друзями, а хтось став переможцем.







11 июн. 2013 г.


11 червня 2013
До Каховської районної бібліотеки для дітей завітали діти з дитячого будинку  «Радість».
Діти познайомилися  з молодшим відділом для дітей 1-4 класів, де їм було представлено виставку   «Веселі мандри з капітаном Врунгелем», на якій  діти могли знайти потрібні списки літератури та книги  для свого класу. 

Також вони познайомилися з  Інтернет-центром  бібліотеки.
 Середнім відділом для дітей 5-9 класів, їм були представленні  виставки «Тисяча книжок і одне літо»,  «Дівчаткам», «Хлопчикам»,  найбільше дітям сподобався живий  куток, де вони познайомилися з виставкою «Живе в хаті мудрий звір, любить ласку спокій мир»  домашніми улюбленцями:  пацюками   Умкою та   Кларисою, а ще з хом’яками Славікою та Славком.


На закінчення діти з задоволенням переглянули мультфільми , які були показані на великому  екрані  за допомогою проектора.

Дякуючи  бібліотекарям   за доброзичливий прийом,  діти обіцяли відвідувати бібліотеку і надалі.