28 авг. 2013 г.

«Канікули з книгою»


Останні літні дні спливають миттєво, школярі вже складають портфелі, готуються до школи. Настає осінь, але так не хочеться розлучатися з літом!
І привід знову згадати його найяскравіші епізоди маємо – у районній та сільських бібліотеках підсумовують літні читання, підраховують здобуті у читацьких конкурсах перемоги та прочитані за канікули книги.
До уваги користувачів – дітей в бібліотеках були організовані книжкові виставки «Подорож з капітаном Врунгелем» та «Тисяча книжок і одне літо» (РДБ), «Літо з книгою – класне літо» (Сергіївська, Ч.Перекопська бібліотеки), «З книгою в літньому рюкзаку» (Роздольненська бібліотека), «Літні промінці на книжковій полиці» (Богданівська бібліотека), «Веселимось, читаємо книжечку вітаємо» (Дудчинська, Мар’янівська бібліотеки).
Під час роботи літніх оздоровчих таборів у РДБ та сільських бібліотеках проводились різноманітні заходи для школярів. Кожного дня бібліотеки відвідували групи читачів різної категорії.
Які тільки конкурси, вікторини не вигадували бібліотекарі, аби захопити школярів побільше прочитати влітку!
Діти із задоволенням брали участь у вікторинах, конкурсах ерудитів, переглядали мультфільми, мандрували Україною. А ще cамі придумували казки, проводили голосні читання, знайомилися з творчістю поетів Каховщини та періодичними виданнями для дітей, які передплачують бібліотеки.
Особливо цікавим читацьке літо було у тих бібліотеках, у яких читачі згуртувалися і здружилися завдяки спільній роботі у різноманітних програмах, участі у волонтерському русі.
Цікаво пройшли заходи: подорож змагання «Літо кличе до бібліотеки» (РДБ), літературні лавочки під відкритим небом «Книга по колу» (РДБ), свято «Дітей усього світу об’єднують мрії» (Семенівська бібліотека), вікторина «Чарівний ланцюжок цікавих казок» (Сергіївська бібліотека), екологічна прогулянка «Цілющі скарби України» (Калинівська бібліотека), літературна гра «Нестайко – читайко» (Кам’янська бібліотека), свято «Подорож на планету здоров’я» (Роздольненська бібліотека), ігрова година «Виходь на сонечко» (Мар’янівська бібліотека), турнір ерудитів «В країні переплутаних уроків» (Богданівська бібліотека), гра – вікторина «Чи уважний ти читач» (Чорнянська бібліотека), гра – конкурс «З криниці народної мудрості» (Цукурська бібліотека).
Переможцями районного конкурсу літніх читань 2013р. «Канікули з книгою» стали: 
Тетяна Самотей та Дмитро Воробйов (учні 8 класу СЗОШ №2),
Дмитро Терехов (учень 6 кл. СЗОШ №2),
Катя Опанащенко (учениця 6 класу ЗОШ №5). 

Комментариев нет:

Отправить комментарий