21 февр. 2014 г.

Психологія праці

До Учасників проекту «ПрофіСтарт» учнів 9 класів ЗОШ №1, та СЗОШ№2  завітала заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Каховського міськрайонного центру зайнятості Дашкевич Альона В’ячеславівна,щоб  ознайомити дітей з  структурою та вимогами  до складання професіограми,  обраних професій для дослідження.


Альона В’ячеславівна розповіла дітям, що професіограми є важливими методичними засобами профорієнтаційної роботи. Система вимог до людини з кожної професії називається професіограмою.
 Професіограма — це спеціальна карта, яка містить розгорнутий перелік умов і характеристик трудової діяльності по конкретній професії, її окремих вимог і професійно важливих якостей, якими повинен володіти працівник.
Альона В’ячеславівна в ході зустрічі  звернула  увагу дітей - учасників на перелік вимог професії до психіки людини та необхідних здібностей.
Під професійними здібностями розуміють достатньо стійкі властивості особистості, які змінюються в процесі діяльності і забезпечують її успішність та вдосконалення.


 Діти дізналися, що професіограма містить: загальні відомості про професію, виробничу характеристику професії, опис трудового процесу, санітарно-гігієнічні умови праці  та медичні протипоказання. Перелік обсягу знань і умінь, які необхідні для успішної професійної діяльності.

Ознайомившись з правилами складання професіограм, діти взялися за роботу. І вже є певні результати.  




Для того, щоб укласти списки літератури, присвячені обраній професії, Каховська команда учасників скористалася рекомендаціями з блогу  проекту, а саме  «Ресурсами для навчання»,Зокрема  рекомендацією щодо складання списків літератури, бібліотекар читального залу ознайомила дітей з вимогами складання бібліографічного опису та відомостями, які входять до його складу.
Після закінчення заняття, учасники разом з бібліотекарем,взялися за працю,знайшовши в бібліотеці цікаву та корисну літературу для укладання  бібліографічного списку.


Комментариев нет:

Отправить комментарий