13 июн. 2014 г.

Екологічний портрет Херсонського краю

Найбільшу нагороду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала й чарує, хвилювала і хвилює людину.
     Про те, що дорога серцю, ні з чим незрівняна природа, велась мова під час екологічного уроку в нашій бібліотеці, для читачів пришкільних таборів  ЗОШ№1 та СЗОШ№2.
     Планета людей у небезпеці. Природа, в якій нам доводиться жити, забруднюється, піддається руйнуванню, знищенню, зменшується розмаїття фауни й флори – розповіла бібліотекар читального залу  Наталя Ширіна .
     Навколишнє середовище – це і наша квартира, дім, двір,  вулиця, кожен куточок населеного пункту, в якому ми живемо.
 Херсонщина – квітучий край, багатий своїми природними ресурсами. Це 2 морські акваторії Чорного і Азовського морів, 2 біосферних заповідники – Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна та Чорноморський біосферний заповідник НАНУ, Національні природні парки «Олешківські піски», «Азово-Сиваський», «Джарилгацький», величний Дніпро, на якому знаходиться рукотворне Каховське море, та безкрайні ліси, лани і поля.
 «Багатоликий світ херсонської природи» під такою назвою пройшла вікторина для знавців рідної природи. Читачів бібліотеки  ознайомилися   з книжковою  виставкою  «Природа - наш дім»
 Екологічний урок приурочений Всесвітньому дню  навколишнього середовища. Ми сподіваємось,що екологічно грамотні діти зможуть зупинити знищення природи і змінити екологічну ситуацію на краще, адже природа не любить байдужих.    

Бережи, люби і знай!

Комментариев нет:

Отправить комментарий