9 сент. 2014 г.

Зачарований Десною.


Олександр Довженко… Символ вітчизняного кіномистецтва,  видатний  кінорежисер і письменник. Для шанувальників його творчості нинішній рік – довженківський: виповнюється 120 років від дня народження Гомера нашого часу, як називали митця у світі.
Він народився у селянській родині, змалку вихований у повазі до праці,  письменник усе життя звеличував людину праці, бачив щастя людей і їхню красу саме в труді.
Людина вродженого таланту, спостережлива, ранима, нетерпима до неподобства, його душа шукала краси. Чистота й краса були головним и умовами праці для Довженка.
Він скрізь сади садив – на Одеській кіностудії, на Київській, на «Мосфільмі».
Народжений прекрасною землею, щедро обдарований багатогранними здібностями і талантами, цей селянський син із берегів зачарованої Десни зміг піднятися до вершин  світової слави.
В ці дні в бібліотеках КУ КРОБ проходять заходи, присвячені життю і творчості видатного кінорежисера і письменника.
У читальному залі районної бібліотеки для дітей проведено літературну годину «Яблука з Довженкового саду».
Ведучі заходу – бібліотекарі Вікторія Пенезова та Наталя Ширіна розповіли про життя і творчість видатного митця.
«На вербових човнах»  авторської уяви учасники заходу побували в розкішному світі чудової природи й людських стосунків.
Кожний рядок творів Довженка сповнений любові до рідного краю, до красуні Десни, до тих людей, що ростили його та вселяли в його вразливу душу життєву мудрість,любов до людей, до праці, до природи, до глибокої думки.
У творах Довженка ми бачимо минуле, сучасне і майбутнє нашої країни.
А його герої надихають нас на нові подвиги і звершення, вчать нас любити працю, поважати батьків, цінувати старість, творити свою філософію добра і краси, заставляють нас задуматися над суттю життя, визначити своє місце в житті.

Учасники заходу  ознайомилися з творами Довженка,переглянули відеофільм «Олександр Довженко» та насолоджувалися яскравою і неповторною творчістю митця.
Сьогодні ми складаємо глибоку шану О.П.Довженку. Він заслужив славу, честь і шану, створивши чудові, неповторні картини і книги, де виблискує і переливається всіма барвами його  багатогранне  обдарування, відчувається рука і серце великого майстра.
Сказані митцем слова: «Я належу людству» сьогодні цілковито підтвердили його право на них.
Так, своєму народові письменник віддав своє життя, своє серце, свій талант.
Тому насолоджуймося яскравою й неповторною творчістю митця й не забуваємо Довженкове: «Життя прекрасне!..».



Комментариев нет:

Отправить комментарий