19 дек. 2014 г.

Ні,не безпам’ятно прожив я набіглі в множестві літа...

1 січня минає 80 років від дня народження відомого українського поета, прозаїка,літературного критика,заслуженого діяча мистецтв України,лауреата премії ім. А. Малишка,співця херсонських степів і безкрайньої смаглявої Таврії Миколи Івановича Братана.
Він народився у степовій Семенівці Каховського району. З дитячих літ його оточували широкі простори і краса, щедра природа таврійських степів.
       Вихований у родині трудівника – степовика М.І.Братан усе життя звеличував людину-хлібороба з його одвічними турботами,радощами і тривогами.
В районній бібліотеці для дітей відбувся вечір памяті М. Братана  «Ні,не безпам’ятно прожив я набіглі в множестві літа».
Учасники заходу учні 9-в класу ЗОШ №1  Ольга Баль,  Данило Шовкопляс,Станіслав Літусенко, Данило Андрєєв,Аліна Жолква, Настя Коржинська, Артем Кононець читали вірші поета.







 Бібліотекар ЗОШ№1 Ольга  Гарькава  прочитала свій улюблений вірш «Ромашка».

Свої вірші, присвячені поету, читали Алла та Валерій Ралко. Звучали пісні  на слова М.Братана  у виконанні знаного в Каховці поета – барда Валерія Ралко.

 
          Микола Іванович залишив нам у спадок безцінний скарб – любов до життя, людей, України, рідного краю і сотню книжок.
Бібліотекар читального залу Наталя Ширіна  ознайомила присутніх  з книжковою виставкою «Мені не соромно признаться, що я землі цієї син», де представлені книги М. Братана, подаровані бібліотеці його дружиною Раїсою Василівною та зробила огляд літератури. А разом всі присутні переглянули електронну презентацію «Співець таврійського краю».


Учасники заходу  ще раз своїм серцем доторкнулися до багатогранної творчої  спадщини нашого земляка,бо він залишив доробок,який ніколи не зітреться.
М. Братан своїм непростим життям, всіма справами та помислами, переконливо довів непохитну любов рідній смаглявій Таврії,за що й здобув народну шану.
Його творчість ще багато років буде хвилювати і надихати майбутні покоління як треба жити, любити,працювати і творити.



Комментариев нет:

Отправить комментарий