22 февр. 2016 г.

До мови серцем пригорнись



Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.

21 лютого всі країни світу відзначали Міжнародний день рідної мови. «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Ота жива схованка людського духу. Його багата скарбниця, в яку народ складає і своє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почування!». Так яскраво про мову сказав український письменник Панас Мирний. До святкового дня рідної мови з учнями СЗОШ № 2, 4-б класу,  бібліотекар  молодшого  відділу  Каховської районної бібліотеки для дітей підготувала мовознавчу годину «До мови серцем пригорнись»  та книжкову виставку« Мови рідної красу гордо у віки несу» яка доповнила та прикрасила  цей захід.
В ході цього заходу учні  дізналися, що мова одне із багатьох див, створених людьми, перейнялися гордістю за красу та велич рідної мови. Діти із задоволенням  відгадували загадки, складали вірші,  зачитували вислови про рідну мову, слухали колискову та дивилися українську народну казку.




  Такі заходи виховують в учнів любов до рідної мови, почуття гордості за те, що ми українці, патріоти своєї країни, виховують бажання і надалі боротися за чистоту нашої мови, за свободу і незалежність України. 
День рідної мови допомагає кожному замислитися над тим, що він є носієм того важливого, що ми успадкували від минулих поколінь.
   Тож любіть свою мову та оберігайте її! Адже мова – це свого роду душа народу: немає мови – немає народу.



Комментариев нет:

Отправить комментарий