13 окт. 2016 г.

«Козак – це людина чесна і смілива, найдорожча йому Батьківщина»



Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Волелюбне козацтво показало усьому світові не тільки своє лицарство, а й здатність утворити державу. Нею стала Запорізька Січ, яка проіснувала близько 300 років.   Саме козацтво було  тією силою, яка активно впливала на історію України. Крізь століття лине слава про українських козаків і завдання бібліотек з цього питання – зберегти цю славу в пам’яті народу та передавати за допомогою книги інформацію про своїх героїв, славних представників українського козацтва, нинішньому  і наступним поколінням.
В  молодшому  відділі  Каховської  районної  бібліотеки  для  дітей  до  дня  українського  козацтва  пройшов  історичний  спринт  «Козак – це  людина  чесна  і  смілива, найдорожча  йому  Батьківщина». Бібліотекар познайомила присутніх з історією виникнення козацтва, цікавими фактами з життя козаків, розповіла про відомих володарів гетьманської булави. Читачі бібліотеки з задоволенням приймали участь у конкурсах. 
Перевіряли спритність юних козачат, які повинні були нарядитися в козацький  одяг .  


У конкурсі  «Сильна рука» хлопці  мірялися  силою.


 Всім сподобався конкурс «Надування кульки»  та  інші  конкурси. 








Учасники заходу із цікавістю переглянули книжково-ілюстративну виставку «Де  козак - там  і  слава ». Діти познайомилися з ватажками українського козацтва та їхніми героїчними подвигами.


 Під час свята діти переглянули мультфільм  «Як козаки сіль  купували» . Весело і швидко промайнув час.






Комментариев нет:

Отправить комментарий