12 мая 2017 г.

«Без сім’ї немає щастя на землі».



Чудовими травневими днями, коли все довкола буяє та квітує, ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних свята – День Матері та Міжнародний день сім’ї. Не оминула  ці дати в календарі і  Каховська  районна  бібліотека  для  дітей.  В  приміщені  бібліотеки, в  її  молодшому  відділі ,  відбувся  літературний  вогник «Без  сім’ї  немає  щастя  на  землі».
Основою народної моралі, її найвищим законом у всі часи була любов і повага до родини. Мати – лагідна берегиня сім’ї, а батько – її міцна та надійна опора. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ. Ця вічна істина – основа родинного виховання, могутній чинник зміцнення духовності нації. Від сім’ї ми черпаємо життєві сили. Сім’я допомагає нам долати негаразди та додає сил і натхнення. Головне завдання бібліотеки – відродити  традиції  сімейного  читання , де головною  дійовою особою  виступає  дитина.
На заході йшла мова про сім'ю, рід, родину, родині традиції, про цінність всього того, що пов'язує їх із сім'єю, родиною та батьківською домівкою. Маленькі читачі прослухали розповідь бібліотекаря  Кучми Т.А.  про історію свят, взяли участь у конкурсі на краще знання віршів про маму, найдорожчу і найріднішу людину на світі та познайомилися з ліричними творами українських письменників  про родину, які своїми творами прославляли маму-берегиню роду і домашнього вогнища. Юні користувачі бібліотеки із задоволенням розповідали про любов до матері, наперебій читали вірші про маму, згадували перші колискові. Для читачів бібліотеки оформлена книжкова виставка «Книжкова  торбина  для  всієї  родини». Різноманіття книг, представлених на виставці зацікавить і дорослих і дітей. Література на тему виховання, спілкування у родині стане у пригоді турботливим матусям і татусям, а книжкові новинки зі світу розваг зацікавлять найменших читачів. Змінюється час, мода. звичаї, але є вічні цінності, які завжди будуть священними для кожної людини і родина – одна з таких.Нехай у кожній українській родині панують мир, злагода, любов і терпіння!






Комментариев нет:

Отправить комментарий