27 июн. 2018 г.

«Конституцію потрібно вчити. За її законами потрібно жити» .



28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 22 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. Каховська районна бібліотека для дітей , щоб ознайомити учнів з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, запросила їх на хвилинку-інформинку «Конституцію потрібно вчити. За її законами потрібно жити» .
Бібліотекар розповіла дітям, про те як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. Бібліотекарі розповіли дітям про історію утворення Конституції України. Юні читачі дізналися про головні державні символи: історію прапора, гербу й гімну нашої країни, про обереги народні - калину, вербу, віночок, рушник, вишиванки.
В читальному залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка-перегляд «Конституція- основа державності», де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література.
Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.













Комментариев нет:

Отправить комментарий