19 нояб. 2018 г.

«У мові моїй – краса і неповторність»



9 листопада український народ відзначає День української  писемності та мови! За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Мова є не лише засобом спілкування людей, але й найбільшим багатством, яке передали нам у спадок наші прадіди. Напередодні до цього  дня  в Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  було  проведено  мовознавчу  годину «У мові моїй – краса і неповторність».Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, як мови нашої нації, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку. 
Присутні  познайомилися   з книгами про мову. Книжкові видання, які  представлені на виставці «Квітни  мова  зірницями  слова!» дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Сподіваємося, що після заходу в душах присутніх на ньому, залишилася не одна краплина любові до своєї мови та розуміння того, що мова - це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

 



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий