23 мая 2011 г.

Семінар "Взаємодія дитячих та шкільних бібліотек"




Взаємодія дитячих та шкільних бібліотек в інтересах читача-дитини
« Я тисячу разів переконаний у тому,
що успішне навчання залежить
насамперед від уміння свідомо читати,
- читаючи, думати й думаючи, читати!»
В.Сухомлинський
Саме з цих слів 13 травня 2011 року розпочався спільний семінар шкільних і публічних бібліотек району та міста. Це була дійсно ділова зустріч людей, які роблять спільну справу, виконуючи одну і ту ж роль: розвивають у дітей інформаційну грамотність та культуру учнів-читачів, виховують любов до книги, як джерела знань та вчать вести пошук інформації з різноманітних джерел.
Учасники семінару обговорили план спільних заходів на 2011-2012 навчальний рік: «Працюємо разом на користь читача», працювали в творчих групах при моделюванні стратегії спільної діяльності, обговорювали питання щодо впровадження спільної видавничої діяльності та висунули головну ідею співпраці: «Бібліотека для дітей з особливими потребами».
Сьогодення потребує, щоб шкільна та публічна бібліотеки були укомплектовані сучасними комп’ютерами та програмами для максимального використання потенціалу нових інформаційних технологій при обслуговуванні користувачів.
І ми розуміємо, що мета шкільної і публічної бібліотеки – одна і діти одні й ті ж, яких ми мріємо бачити освіченими, духовно багатими і які прекрасно вміють орієнтуватись у нашому інформаційному суспільстві. Отже, досягти цих результатів спільно набагато простіше.

                                                                  Вронська Л.М.- методист районного методичного кабінету відділу 
освіти Каховської РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий