6 дек. 2012 г.

Професіографічна екскурсія до центру зайнятості




5 грудня 2012 року, для учасників обласного інноваційного проекту з профорієнтації шкільної молоді « ПрофіСтарт : юні обирають майбутнє» учнів 8-х класів  загально освітніх шкіл  міста , Каховським  міськрайонним  центром зайнятості та районною бібліотекою для дітей було організовано та проведено « Професіографічну» екскурсію по центру зайнятості та «Профорієнтаційний  урок »  з запрошенням головного спеціаліста відділу економіки та розвитку міста Фесенко Ольгою Петрівною.
Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Каховського міськрайоннного центру зайнятості Дашкевич Альона  В’ячеславівна в ході екскурсії звернула  увагу дітей, учасників проекту, на сектор самостійного пошуку роботи, ознайомила з інформаційними стендами, де розміщена інформація  про графіки проведення семінарів,орієнтовний перелік професій та спеціальностей, які можна отримати в центрі зайнятості.


В інформаційному кабінеті показала дітям добірку теків з описами професій, яких в центрі більше 160, та теками всіх підприємств в місті. Діти мали можливість ознайомитися зі списком вакансій,  які професії мають потребу на даний час в м. Каховка та Каховському районі. А також подивилися Барометр професій у профінформаційному секторі, з якого дізналися про професії, які відсутні на ринку праці регіону та, які присутні, але в незначних кількостях,за якими є можливість працевлаштуватися   та актуальними професіями в регіоні.

Альона  В’ячеславівна запропонувала учням на наступній зустрічі пройти тестування, для виявлення професійних якостей, які допоможуть в виборі майбутньої професії. Потім запросила учнів до  актового залу центру, для  зустрічі  з  головним  спеціалістом відділу економіки та розвитку міста Фесенко Ольгою Петрівною.

Ольга Петрівна розповіла ,  що  м. Каховка  є одним з промислових центрів Херсонщини ,на території міста розташовано 16 промислових підприємств . В цьому році створено 1200 робочих місць, основна частина з яких на промислових підприємствах.
Лідером  промислового виробництва є акціонерне товариство  ВАТ  «Каховський завод електрозварювального устаткування», яке випускає сучасну  зварювальну техніку. Промислове обличчя міста формує експериментальний завод «КЕМЗ», який створює техніку та обладнання для переробки харчової промисловості, завод « Сільгоспагрегат», який виробляє запасні запчастини для с/г техніки.
Одним із потужніших не тільки в м. Каховці , але, взагалі, в Україні,є  каховська філія компанії ЗАТ  «АТ  Каргілл» , яка займається переробкою соняшникової олії.
В Каховському районі добре розвинуте  сільське господарство, що співпрацює з промисловими підприємствами міста, з такими , як Елеватор «Судносервіс», ПрАТ« Чумак».
Ольга Петрівна акцентувала увагу учнів - учасників проекту , що в місті цінуються  технічно -  інженерні та робітничі професії, кваліфіковані токарі та фрезерувальники. Також вона розповіла, що  заробітна плата висококваліфікованого робітника на заводі  ВАТ « Каховський завод електрозварювального устаткування » та  середня заробітна плата працівників бюджетних організацій  дуже відрізняються.
Вона звернула увагу дітей, на те, що отримання освіти та спеціальності до душі - це великий плюс в майбутньому житті. Але, щоб стати висококваліфікованим  працівником, однієї освіти мало, треба займатися самоосвітою, вміти користуватися комп’ютером та знати іноземну мову.
Після закінчення заходів, враховуючи знання отримані під час екскурсії та профорієнтаційного уроку, учасники визначили перелік 5 топових професій свого району для подальшого поглибленого вивчення їх під час реалізації   І етапу проекту.

І, вже прощаючись, і дякуючи організаторам , учні не змогли просто піти, не навчившись користуватися Банкоматом вакансій .

Н.В.Ширіна, бібліотекар
 Каховської районної
бібліотеки для дітей

Комментариев нет:

Отправить комментарий