16 апр. 2013 г.

Мистецтво говорити. Дар слова


В Каховському  районному будинку культури ім. М.В.Фрунзе  для нас, учасників проекту «ПрофіСтарт», методист РБК Артюшкіна Людмила Андріївна провела ігровий тренінг з навичок ораторського мистецтва та публічного виступу.

Вона зазначила , що сьогодні все більшій кількості людей за родом своєї діяльності доводиться виступати публічно. Це - наради, конференції, зустрічі. Звісно ж, ми використовуємо ті вміння і навики, які нам добре знайомі, якими ми звикли користуватися. А чи завжди вони ефективні? Чи задоволені ми своїми виступами? Як сприймають нас слухачі? Чи досягаємо ми мети своїх виступів? Якщо не обдурювати себе і відверто відповісти на ці запитання, то більшість із нас визнає, що варто вчитися ораторській майстерності!

Під час проходження тренінгу з ораторського мистецтва відбувається колосальний вклад у свій особистісний розвиток, людина виходить із зони власного комфорту, долає страх, здобуває впевненість в собі, вчиться висловлюватися чітко і аргументовано, стає більш спостережливою і уважною до слухачів. З іншого боку, тренінг дав нам можливість навчитися правильно спілкуватися як у повсякденні, так і під час переговорів чи зустрічей у обмеженому колі людей, адже комунікативні навички іноді вирішують дуже багато, якщо не все!
На  тренінгу ми навчились:
- зменшувати рівень свого хвилювання на публіці;
- долати "сценічний дискомфорт";
- вміло переконувати;
- аргументувати і заперечувати;
- вдало застосовувати жестикуляцію;
- виступати експромтом;
- підтримувати цікавість до своєї промови, використовуючи певні ораторські прийоми;

- відповідати на "незручні" запитання;
- формувати думку слухачів у необхідному напрямку;
- найголовніше - досягати мети свого виступу!

А ще,ми отримали слушні поради  з підготовки до участі у фінальному заході  та  домашнє завдання: підготувати спіч ( коротку промову ) « Моє майбутнє – в моєму краї»
Каховська команда учасників проекту «ПрофіСтарт»

Комментариев нет:

Отправить комментарий