9 окт. 2014 г.

Всесвіт зорями рясніє, небо нам бентежить мрії

  9 жовтня, в Каховській районній бібліотеці для дітей, до Всесвітнього тижня космосу  відбулися заходи, присвячені Дню початку космічної ери людства.
Для читачів бібліотеки була проведена бесіда-інформація «Всесвіт зорями рясніє, небо нам бентежить мрії» та організовано перегляд літератури «Дорогами космосу»

На заході діти дізналися, що: 4 жовтня 1957 року, 57  років тому, був здійснений запуск першого штучного супутника Землі.  Він був виведений на орбіту ракетою-носієм з науково-дослідного полігону Міністерства оборони СРСР, який отримав згодом найменування космодром "Байконур".
Українські вчені, конструктори, ракетобудівники причетні практично до всіх важливих космічних проектів: запуску першого штучного супутника Землі, польоту першої людини в космос та ін…
 Серед прославлених творців ракетно-космічної техніки було і є багато українських фахівців. Лише серед головних і генеральних конструкторів було майже 20 українців. Завдяки космічним геніям – Ю. Кондратюку, С. Корольову, В. Глушку, М. Янгелю та іншим — ми маємо всі підстави пишатися українськими космічними досягненнями – колишніми і сьогоднішніми.






Комментариев нет:

Отправить комментарий