15 мая 2015 г.

Суперсімейка, або діти і батьки читають залюбки

«Рід», а від нього – «Родина»! «Родина», а від неї «народ»! А «народ» – це, безперечно, Україна і всі ми – її діти.. І коли ми говоримо: «Мій рід, моя родина», – то у кожного в душі народжується щось таке тепле, ніжне, таке рідне і близьке. Це – рідна домівка: просторий двір, квітучий сад, криниця з чистою джерельною водою. Це – вишиванки, це – казки і легенди, мудре народне слово. З усього цього зіткане наше життя, ми – гілочка великого родового дерева.
Працівники Каховської районної  бібліотеки для дітей не стоять осторонь питань сімейного та родинного виховання, вони проводять у бібліотеці  різноманітні заходи, що допомагають виявити інтереси й вподобання кожного члена сім'я та організувати спільне дозвілля батьків і дітей.
Сім’я – це опора, це той причал, до якого пристаєш, ховаючись від бід та незгод, де знаходиш спокій та затишок.
«Суперсімейка, або діти і батьки читають залюбки» – саме під такою назвою в бібліотеці  пройшло родинне свято, присвячене Міжнародному дню сімї
На свято були запрошені родини наших активних читачів: Кучми та  Піки. 



Не секрет, що в житті людини сім`я має важливе значення, адже саме в ній починається виховання майбутньої людини, спілкування та перше пізнання світу дитиною. А перше мамине слово, бабусина пісня, розповідь дідуся або порада батька відіграють найголовнішу роль для кожного з нас.
Декілька слів хочемо сказати на адресу татусів. Адже саме вони втілюють в сім’ї мужність, силу, перемогу. Бо з татом новий день встає, і починається родина, та за усю сім’ю турбота, із татом спокій в домі є. І впевненість в прийдешнім дні, бо тато за усіх нас дбає, і лихо дім наш обминає… Це дуже влучні слова. Тому, що голови наших родин - це  воїни АТО, каховчани, які щойно повернулися з зони бойових дій Кучма Володимир Володимирович та Піка Дмитро Анатолійович.


У дружній і теплій атмосфері родини випробували себе в різноманітних конкурсах: «Лапи», «Обійди перешкоди», «Цікаві вікторини», «Загадки – жарти», гра « Склади пазли», показали свої знання літератури в конкурсі «Ерудит», оригінальним був конкурс «Народна мудрість», де родини передавали зміст прислів’я пантомімою.





Родинне свято — яскрава подія в житті дітей, батьків, яка запам'ятовується своєю незвичайністю.  Діти люблять такі свята за те, що вони дарують радість, викликають яскраві емоційні хвилювання.
 Адже у  батьків-героїв не можуть бути  погані діти. Через декілька днів хлопці знову поїдуть на війну. А ми будемо їх чекати і готуватися до  наступної зустрічі
А по закінченню, всі смакували солодощами, запиваючи їх ароматним чаєм та смачною кавою ділячись своїми враженнями і спілкувались в дружному бібліотечному колі.



Комментариев нет:

Отправить комментарий