28 окт. 2015 г.

Про дні минулі, бойові

     
 28 жовтня відзначається чергова річниця знакової для України події -визволення нашої землі від фашистських загарбників.
 Більше  70-ти років віддаляє нас від буремних воєнних  подій. Для історії не багато, а для людини - майже все життя.
  У цей день, традиційно вшановують пам'ять воїнів, які загинули в боях за визволення України та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.
   Напередодні,в Каховській  районній  бібліотеці для дітей  проведено урок пам’яті «Про дні минулі, бойові» для активних читачів.



Війна принесла біль і страждання, смерть і втрати на нашу землю. В ході Другої світової війни, саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.
Ведуча заходу - бібліотекар читальної зали Наталія Ширіна,  нагадала про ключові битви за визволення рідного краю, про людські втрати, і те лихо, яке  принесли окупанти на нашу землю.
   Наприкінці  заходу, вона   запросила присутніх до перегляду викладки літератури «Шляхами мужності і слави», яка діє в читальній залі і присвячена  Дню визволення України від німецько-фашистських загарбників. Книги, фотографії, газетно -журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.


       Наше покоління у довічному боргу перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через полум’я битв і дожити до світлого дня Перемоги. Все менше їх лишається в життєвому строю. Тож, треба пам’ятати про них, поважати та цінувати їхню пам’ять.


Комментариев нет:

Отправить комментарий