19 авг. 2016 г.

«Яблучна фантазія».


Самий останній місяць літа ознаменований безліччю православних свят. Особливе місце серед них займають три Спаса, кожен з яких має своє значення в житті віруючих. Об'єднує їх одне: всі вони пов'язані зі Спасителем, на честь якого і названо.
Перший врятував — Медовий, другий називають Яблучним, третій, останній врятував — Горіховий. Яблучним Спасом в народі називають свято Преображення Господнього. Відзначають його православні віруючі 19 серпня. У це свято за давнім  звичаєм відбувається освячення перших плодів (злаки, виноград , яблука). Тому в народі цей день називають другим, або Яблучним спасом.
Юні читачі Каховської  районної  дитячої бібліотеки взяли участь у Годині  спілкування «Яблучна  фантазія». Діти дізналися багато нового і цікавого  про красиві багаторічні традиції та звичаї українців під час святкування Спаса.

Але яке ж свято без веселих ігор, конкурсів та забав! Пустотливі конкурси «Вгадай в яблучко», «Збери  врожай», «Відгадай  на смак»  подарували дітям заряд енергії і гарного настрою. І, звичайно, із задоволенням і апетитом смакували яблук. 


До  уваги  користувачів  була  представлена  книжкова  виставка "Три  Спаса: медовий, яблучний, хлібний" 

Ось такий  незвичайний  день  з ароматом яблук пройшов  в бібліотеці!


Комментариев нет:

Отправить комментарий