26 нояб. 2018 г.

«І свічка плакала в скорботі»



Одна з найсумніших сторінок нашої історії - це Голодомор 1932-33 років. 85 рік тому наш народ пережив катастрофу, яка  могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. 

 На уроці  історичної  правди «І  свічка  плакала  в  скорботі» в Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей   згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор». 

Присутнім  розповіли  про  передумови виникнення голоду  на Україні, про його перебіг, декламували  віршовані рядки, які викликали  біль і сум за невинно убієнними. На вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору  була запалена свіча пам’яті та оголошена  хвилина скорботи. 

По завершенні заходу всім присутнім було запропоновано з’їсти по скибочці чорного хліба в пам’ять тих, хто загинув від голоду. 

Наприкінці заходу  для  була  запропонована  викладка  та  проведений огляд літератури «Три  колоски,закуті дротом», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні. Пам’ять про Голодомор  має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.












Комментариев нет:

Отправить комментарий