4 окт. 2011 г.

Запрошення до читання


Так називався Відкритий Урок читання, проведений в Районній  бібліотеці для дітей. Цього дня учні ЗОШ №2 м.Каховки та Малокаховської ЗОШ мали можливість зустрітися з шанованими та відомими в нашому районі людьми: заступником голови Каховської районної державної  адміністрації
О.Л. Вакулич та начальником відділу культури Каховської районної державної  адміністрації, депутатом Каховської районної ради V скликання 2006-2010рр., заслуженим працівником культури України В.П.Денисюк.
Зустріч проходила в теплій, жвавій і невимушеній атмосфері. Гості розповідали про важливість читання та радість, яку дарує книга, про роль книги в своєму житті, в роботі, про улюблені книги дитинства, розповідали про те, що на сьогодні означає «бути інформаційно грамотним», «читати в задоволення», «читати для досягнення успіху в житті».
Вони переконливо довели, що  досягти мети та певних успіхів у житті можна завдяки книгам.
Бо книга – це джерело знань, а  знання – це успіх. Успіх у будь-якій сфері діяльності.
Гості відповідали на запитання дітей, дали їм пораду читати щодня, бо людина, яка читає – щаслива  людина!
Дітям було надзвичайно цікаво поспілкуватися з шановними гостями, почути корисні поради з вуст успішних людей.
Ольга Леонідівна та Валентина Петрівна довели своїм прикладом, що кожен, хто має у житті мрію і мету, багато читає, обов’язково досягне свого і стане гідною, успішною людиною.
А  відомий місцевий поет Микола Тібій  зустрічався з учнями молодших класів ЗОШ №1 та ЗОШ №5. Він читав уривки з власних творів, розповідав історію їх написання, проводив вікторини.
Усі охочі отримали від поета автограф, а бібліотека – власні книжки автора в подарунок.
Учасники мали змогу ознайомитися з творами поета, представленими на книжковій  виставці «Каховщина літературна».
Учні ЗОШ №2 розгадували кросворди, головоломки, складені за творами дитячих письменників.
Бібліотекар Інтернет-центру запросила користувачів бібліотеки на віртуальні гостини до свого відділу, де всі бажаючі мали змогу ознайомитись з оновленим Інтернет-центром, де зявилися веб-камери, навушники, нові комп’ютери.
Відвідувачі бібліотеки здійснили  віртуальну мандрівку найцікавішими  Інтернет-сайтами, завітали на блог волонтерських бригад Херсонської обласної бібліотеки для дітей «Бібліотечні волонтери Херсонщини» та ознайомилися з блогом  районної бібліотеки для дітей.
В цей день всі присутні на заходах користувачі мали змогу переглянути  книжкові виставки, відвідати Інтернет-центр  бібліотеки, подивитись виступ гуртка  «Книга і лялька», ознайомитися з творами українських письменників.
Волонтери бібліотеки проводили гостям екскурсію по бібліотеці.
У вестибулі бібліотеки організовано виставку «З любов’ю про бібліотеку» з привітаннями читачів до професійного свята.
Проведено анкетування серед відвідувачів бібліотеки, де було дано високу оцінку  проведеним заходам.
Учасникам заходів було вручено «вітамінки читання» з запрошенням до бібліотеки.





Комментариев нет:

Отправить комментарий