10 дек. 2013 г.

Кожен знає, що в дитини має бути Батьківщина

10 листопада в Інтернет - центрі Каховської районної  бібліотеки для дітей, в рамках тижня права,  відбулася електронна презентація з викладкою літератури
«Кожен знає, що в дитини  має бути Батьківщина», на яку завітали учні 5-В класу ЗОШ№1 разом з вчителем З.П. Соколовською.

Діти дізналися, що  разом з народженням людина отримує в спадок своє найбільше багатство Батьківщину. Вона у нас одна, її не можна змінити, не можна отримати нову, як і життя.
Головне, що повинні пам'ятати всі, не можна забувати своєї Батьківщини і відрікатися від неї .
Кожен із нас громадянин України . Всі діти у нас навчаються в школі і кожен повинен одержати середню освіту безкоштовно. Про це записано в Основному Законі нашої держави Конституції.
















Громадяни України - це люди, які постійно живуть в Україні ,люблять її і є патріотами своєї Вітчизни, готові працювати на її розвиток і процвітання, шанувати традиції,добре знати історію Батьківщини, традиції,мову,культуру. Бути добрими, чесними, милосердними,працелюбними, а ще законослухняними,знати права і обовязки.
З 1991 року Україна як суверенна і незалежна,демократична  держава приєдналася до Конвенції про права дитини, а 2001 року -  прийняла Закон «Про охорону дитинства». Держава робить усе можливе для захисту прав і законних інтересів дитини в Україні.
Після перегляду презентації діти відповіли на питання: що ж означає бути справжнім патріотом, громадянином своєї Вітчизни?

Бібліотекар більш детально розповіла дітям про їхні права, так ,щоб усі зрозуміли і запамятали їх.

Комментариев нет:

Отправить комментарий