13 дек. 2013 г.

Чи бувають права без обов'язків?

 Підліток і закон: права, обов’язки та відповідальність. Саме це проблемне питання стало головною темою правового діалогу « Чи бувають права без обов’язків?» під час зустрічі за круглим столом в  читальному залі нашої бібліотеки. 

 Бібліотекарі надали молоді цікаву та корисну інформацію про Декларацію та Конвенцію прав дитини,про наш Основний закон - Конституцію України. 
Обов'язок, чи відповідальність, – це громадська необхідність відповідати за свої дії та вчинки. Є незначні вчинки в житті, те, як ти поводишся з близькими, сусідами, друзями, але є вчинки, за які ти несеш серйознішу відповідальність – за долю людини, долю країни, долю своїх близьких. Перевірте свої вчинки свідомістю: чи не заподіяли ви зла, неприємностей, незручностей людям своїми вчинками. Робіть так, щоб людям, які вас оточують, було добре. Навіть за ваші невдалі пустощі доводиться інколи «розраховуватися» з державою, нести законну, тобто юридичну відповідальність.
Під час діалогу,  підлітки отримали вичерпні відповіді на свої питання, щодо своїх прав, обов’язків та можливостей. Активно обговорювалась тема впливу наркотичних засобів та шкідливих звичок на здоров’я молодої людини. Присутні також переглянули тематичні відеоматеріали та обговорили важливість справжніх цінностей, цілей та переконань у власному житті.
Після завершення зустрічі дехто з підлітків висловив наміри переглянути свої погляди та, можливо, щось змінити у своєму житті.


Комментариев нет:

Отправить комментарий