7 апр. 2014 г.

Тиждень дитячого читання

Впродовж  багатьох років проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання стало доброю традицією.  Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг.
Розпочинається тиждень зі свята дитячої книги – це свято добра, радості і нових надій для найдорожчого скарбу наших дітей. Свято започатковано, ще в роки Великої Вітчизняної  війни. В Україні це свято започатковано 22 лютого 1993р. Книга, без сумніву, джерело знань. Завдяки книгам, ми линемо у майбутнє та минуле. Книга дарує нам незабутні зустрічі з літературними героями.
У Каховській бібліотеці для дітей протягом тижня було проведено заходи: «У світ захоплень і натхнення мене ти, книго, проведи» свято книги, «Моя улюблена казка»  бліц-інтерв’ю, «Дісней-ленд в бібліотеці» розважальна програма, «Ромео і Джульєтта» кіно-сейшн  за мотивами твору В.Шекспіра, «Літературний карнавал» відкритий перегляд нових надходжень, «Палітра часу» перегляд нових  періодичних  видань, «Читай багато знай!» бліц-турнір,  «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття» літературна година, «Чумацький шлях веде Херсонськими степами» віртуальна краєзнавча мандрівка до 70-річчя створення Херсонської області, «Іду з дитинства до Тараса…» підведення  підсумків районного конкурсу дитячої творчості, присвячений 200річчю з дня народження Т.Шевченка, «Майстерня Саморобкіна», заняття гуртка «Голки, нитки, намистинки», «Не кажи ти книгам прощавай!» театралізоване свято, «Книга, яка мене вразила», міні опитування.

Діти  відповідали на питання вікторин, відгадували загадки, грали в цікаві ігри. Весело й грайливо закінчився тиждень, але не закінчується зустріч з книгою. Тож, запрошуємо усіх охочих  до бібліотеки, з нами буде весело, пізнавально і цікаво.


Комментариев нет:

Отправить комментарий