7 мая 2015 г.

Весна визволення

Напередодні великого і світлого свята – 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні в   Каховській районній бібліотеці  для дітей відбулася патріотична  година  «Весна визволення»,учасниками якої були п’ятикласники ЗОШ№ 1 разом з бібліотекарем О.І.Гарькавою.

Прослухавши розповіді про війну, діти з захопленням переглянули відеоматеріали про події тих років, ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці «Тільки пам’ять не сивіє».


Бібліотекар читального залу Наталя Ширіна розповіла про значення маку – як символу пам’яті жертв війни в Україні.

А ще учасники поіменно згадали фронтовиків, істинних творців Перемоги:полковників запасу Г.Н.Костякова та Д.Г. Щербакова, фронтовиків П.Ф.Мотовило, Ф.Ф.Ткаченко, Н.І.Білоцерківського та ін..
Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.
Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової, але не згасне пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче – життя.


Комментариев нет:

Отправить комментарий