3 июл. 2015 г.

Комашки на ромашці

Найкращим і найдоступнішим засобом для пізнання барв та кольорів нашого життя є квіти. Щодня, відволікаючись від суєти та проблем, ми маємо надзвичайну можливість зануритися в казкову планету – планету  рослин.
Живі квіти, що приносять нам стільки позитивних емоцій і настрою, є невід'ємною частиною життя людини. Вони з давніх часів супроводжують і прикрашають життя та побут  людини.  Адже квіти - одне з самих найпрекрасніших творінь природи. У нас дітей часто порівнюють з квітами.  У різні часи і в різних народів на честь квітів часто влаштовують свята.
В чарівну пору року, коли буяє природа, бібліотекарі Каховської районної бібліотеки для дітей  вирішили провести  захід фітовітальня «Комашки на ромашці».  Цей захід зібрав чимало дітвори різного віку.  Бібліотекар  ознайомила  читачів з тим, як доглядати за квітами, будь то садові чи кімнатні рослини.



 В художній літературі  багато творів пов'язаних з квітами. Багато  подібних, цікавих фактів можна дізнатися з літератури, представленої на виставці «Квітковий вальс».

Переглядаючи яку діти мали  змогу взяти книжки і прочитати "Червоненьку квіточку" С. Аксакова, казку "Дванадцять місяців", цікавий збірник казок "Чарівна квітка", Аленушкины сказки" Д. Маміна-Сибиряка а також інші казки і вірші про квітки.

Проводячи такі заходи працівники бібліотеки дотримуються принципу: від того скільки ми вкладемо в дитинство, стільки й отримаємо, якими виростуть діти сьогодні, такими буде наше майбутнє.

Комментариев нет:

Отправить комментарий