13 окт. 2015 г.

Козаку найперше – воля, козаку найперше- честь

   

 Середина жовтня. На дворі дивовижна осінь.

14 жовтня — особливий день, коли переплітаються ре­лі­гійне та державне, народне та військове: День українського козацтва. Покрова Пресвятої Бого­ро­диці. До цих дат додалася ще одна: саме 14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 806/2014 «Про День захисника України».
     До цієї події, в рамках святкування Дня українського козацтва,бібліотекар читального залу Наталія Ширіна підготувала та провела,годину козацької слави «Козаку найперше – воля, козаку найперше- честь»,під час якої юні читачі бібліотеки дізналися про козацьку добу та побут козаків, а ще позмагалися між собою у спритності, кмітливості та взяли участь у конкурсах «Сильні духом», «Сучасний козак», відповіли на питання вікторини «Козацьке лото».


    З нагоди цього свята в читальній залі Каховської районної бібліотеки для дітей експонується виставка-панорама «Де козак – там і сила».
 

    На виставці читачі можуть знайти інформацію про історію козацької України, про Запорізьку Січ, про побут і звичаї козаків, козацьких вождів та гетьманів, про бойові походи козаків і їх славетні перемоги.
Вже давно минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, як живиться в кожній людини прагнення до вільного та незалежного життя. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
     Українське козацтво не зникло. І сьогодні існує безліч козацьких організацій, таборів, загонів. Чисельні представники нинішнього козацького руху стоять на захисті нашої землі у зоні АТО. Дійсно, оживає дух козацький! Нехай він допомагає нашим воякам у боротьбі за мир в Україні. Нехай  Покрова Пресвятої Богородиці захищає їх від ворожої навали!
Вітаємо всіх зі святом і бажаємо міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!

Наталія Ширіна
бібліотекар Каховської районної бібліотеки для дітей

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий