9 мар. 2016 г.

«Улюблені рядки Кобзаря»


                                                                                                      Щовесни, коли стануть сніги, 
                                     І на рясті просяє веселка
                                      Повні сил і живої снаги
  Ми вшановуєм  пам’ять Шевченка.
  
 Тарас Шевченко…Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.
Кожне покоління знаходить для себе близьке і зрозуміле в поезіях Шевченка. Чи не тому, що твори  говорили  про добро і зло, про любов і ненависть, про вірність і зневагу... Поезія Кобзаря - це поезія вічних питань, поезія пошуку істини. Це поезія болю і страждань, поезія людських почувань, поезія боротьби, віри і волі... I все це віддзеркалилось у Слові поета.

9 березня, в  день народження  Тараса  Григоровича  Шевченка,  великого українського  і  світового  поета,  художника,  нашого  національного  генія,  що своєю творчістю,  своїм  життям  надихнув  українців  на побудову  власної незалежної держави,  у Каховській  районній бібліотеці  для  дітей  відбувся літературний  марафон «Улюблені рядки кобзаря»  для  учнів  3-б класу  СЗОШ № 2,  які  завітали  до  бібліотеки  разом  з  класним  керівником  Оленою Володимирівною.  На  заході  учні  дізналися  про  цікаві  та  невідомі  факти  із життя  Т.Г.Шевченка,  згадали  його  вірші. 

  
Учасники  марафону  читали поезію  Т. Шевченка,  відповідали  на  запитання  вікторини.  


Переглянули  книжкову  виставку «Тарасові  слова – то  правда  жива».



Підсумовуючи історію життя і творчості шанованої постаті Великого Кобзаря, можна сказати, що найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише посмертно: невмирущу славу  і  радість, яку в мільйонів людських сердець ще наново збуджуватимуть його твори.

Вірші Тараса Шевченка звучать і сьогодні, як ніколи, актуально. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий