18 нояб. 2016 г.

«У революції гідності – доля народу»



21 листопада – День  гідності  та  свободи . Це свято  відзначається на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Революція була сильна і світла. І не тільки від палаючих шин.
Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості.  Україна – дійсно,стала територією гідності і свободи. Майдан змінив, всіх. Навіть коли він закінчився.Дуже вдало сказано, що, шукаючи Європу, ми знайшли Україну.
Минуло 3  роки з моменту тих подій ..
Чим була революція для кожного з нас? В першу чергу, Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності.
Українська Революція Гідності, боротьба за волю і справедливість проти свавілля владного режиму сколихнула в українського народу високі почуття патріотизму, самопожертви, любові до Вітчизни.
З  метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013-лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору,  в  Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  для  учнів  8-Б класу  СЗОШ №2  (кл.керівник  Зубкова Т.П.) ,пройшов  Урок  політичної  свідомості «У  революції  гідності – доля  народу». Під час заходу гості ознайомились з поняттями “гідність” та “свобода”, пригадали   про  ті  пам'ятні події .




  
Користувачи  отримали  змогу  відео перегляду, опинившись  в  атмосфері Майдану. Присутні, затамувавши  подих, дивились  на  перебіг  подій  на  екрані. 










До  їхньої  уваги  для  перегляду  також  була   представлена  виставка  книг  «Шукаючи  Європу  ми  знайшли  Україну». Книжки  ці   пахнуть   димом палаючих шин і обпікають   вогнем очі , з іх  сторінок чути грюкіт бруківки і скажений ритм серцебиття.




Цей  захід  - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!



Комментариев нет:

Отправить комментарий