27 июн. 2017 г.

«Великий дім-Держава, лад у ньому-Закон» .




28 червня Україна відзначає велике державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну незалежною, суверенною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю. Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

 Щоб ознайомити школярів з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, Каховська  районна  бібліотека  для  дітей  запросила  їх  на  Урок  Державності «Великий  дім-Держава, лад  у  ньому-Закон» .  
Бібліотекар  Ширіна Н.В.  ознайомила юних читачів з основними статтями закону, розповіла про національні символи України, про її історичне минуле та культурну спадщину. Діти дізналися про Пилипа Орлика – творця першої Конституції України, про розвиток Конституції в часовому просторі: від першої Конституції до сьогоднішньої Конституції Незалежної України;



Крім цього, для читачів-дітей було організовано  інформаційно – правову  книжкову  виставку «Конституція – оберіг  країни ». Книги, представлені на виставці, познайомили дітей з виданнями Основного Закону держави, правами та обов’язками дітей в Україні. Виставка відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму, дає можливість  зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції .



Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий