24 нояб. 2017 г.

«Спинися,голову схили,в пам’ять жертв безкровної війни».



Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій  Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті  лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось..

Тому до цієї дати бібліотекар  старшого  відділу  Каховської  районної  бібліотеки для  дітей   Ширіна Н.В. разом  зі  шкільним  бібліотекарем ЗОШ№1  Гарькавою О.І.  для  восьмикласників (вчитель  Ниркова В.І.) організували і провели  Годину  скорботи «Спинися,голову  схили,в  пам’ять  жертв  безкровної  війни».

 Присутні  були  ознайомлені   із трагічними сторінками тих страшних подій української історії. 

 

 

 Діти  були  під  враженням   від побаченого на екрані  відеоперегляду , від  розповіді про виставлені атрибути  цього заходу: свічку, хліб, п’ять колосків, рушник, калину. 

 



Свіча мільйонів загиблих голодною смертю погасла в далекому 1933 році. Тож були запалені поминальні свічки, як знак нашої пам’яті та оголошена хвилина скорботи за безвинними жертвами Голодомору. Діти  під тривожну музику виходили  по одному запалюючи свічки та читаючи  вірші.







Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «Чорні крила  голодомору », під час якого присутні  були  ознайомлені   з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.





Вшанувати пам’ ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

 


 

Пам’ять про Голодомор завжди буде мати велике значення для нас, нащадків тих українців ХХ століття.



Ми не забудемо рік тридцять третій…


                         Ми не маємо права забути все це.





Комментариев нет:

Отправить комментарий