7 сент. 2018 г.

«Лідер читання - 2018»

                                                                 Дружба з книгою – це свято,                
                 Не було б його у нас,
                 Ми не знали так багато
                 Про новий і давній час.
                 Книги дружать з дітворою,
                
Полюби їх у житті –
                 І улюблені герої
                 Будуть друзями в путі.








Вже стало доброю традицією в Каховській районній бібліотеці для дітей щорічно проводити районний етап Всеукраїнський конкурс «Лідер читання », де зустрічаються найактивніші читачі - учні 6 -7 класів та їх улюблені літературні герої.  Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращих зразків української та світової літератури, щоб привернути увагу громадськості, діячів державних установ, меценатів та всіх небайдужих.     Книга - справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними  розуміти мову речей, рослин і тварин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! Це свято книги, і тих хто любить це нетлінне і вічне творіння людства.  

Учні 7 класів загальноосвітніх закладів району завітали до 

бібліотеки , щоб познайомити нас зi своїми улюбленими 

книгами , та самим дiзнатись, що читають їх ровесники, 

вибороти почесний титул «Лідер читання - 2018».


З метою рiзностороннього i об'єктивного оцiнювання учасникiв конкурсу та визначення переможцiв у районному турi було створено журi . Конкурс проводився як творче змагання дітей, які люблять книгу і багато читають .Конкурсанти із задоволенням виконали першу письмову частину конкурсу «Ерудит біля книжкової полиці». Але справжня боротьба розпочалася тоді, колі юні читачі почали представляти свої улюблені книжки та їх героїв у конкурсі «Золота полиця читача». Діти разом поринули у подорож сторінками своїх улюблених книг. Рекламували прочитані книги іншим читачам. Всі діти гарно представляли улюблені книги: фантазували, чітко давали відповіді на запитання журі, показуючи високу ерудицію.

Всі виступи були неповторними та старанними, але все ж таки членам журі довелося визначати кращого. Ним стала:

Компанієць Світлана – учениця 7 класу Сергіївської ЗОШ IIII ст.

Переможниці бажаєм нових чудових книг,приємного читання і головне – перемоги в ІІІ обласному турі конкурсу.

Конкурс , дійсно, був яскравим та насиченим. І не забуваємо, що книга має магічну силу, здатну схилювати, розгнівати, заспокоїти, відповісти на запитання, що виникають, розбудити нові емоції. Тож читаймо та й дітей до цього привчаймо!






























Комментариев нет:

Отправить комментарий