28 нояб. 2013 г.

Бути міліціонером дуже відповідально


Днями учасники проекту  ПрофіСтарту  відвідали Каховський районний відділ міліції, де зустрілися  з начальником сектору кадрового підрозділу Каховського РВ УМВС Яворчуком Дмитром Леонідовичем.


Дмитро Леонідович  розповів учасникам, які знання треба мати щоб стати  правоохоронцем,що міліціонером можна назвати і слідчого, і оперативного працівника, і дільничного, і співробітника ДАІ. Він також зазначив,  що кожна посада вимагає своїх якостей, освіти і навиків. 

    
Міліціонер повинен мати аналітичний розум, міцні нерви, хороше здоров'я  бути чесним, сміливим,  а ще вміти працювати з великою кількістю документів.
Професія міліціонера не тільки цікава, але і достатньо складна, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне – уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.
Міліціонери -державні службовці. Офіційна зарплата невисока, примиритися з ситуацією дозволяють соціальні гарантії і пільги: надбавка за вислугу років, пільги на проїзд, компенсація на санаторне лікування та ін. Що ж привертає в професії? Самі міліціонери відповідають так: "Робота цікава! Особливо розшукова".
В Україні є спеціальні школи для майбутніх міліціонерів. Їх ще називають інститутами та університетами. Тому той, хто хоче стати справжнім міліціонером, повинен пройти навчання у такому інституті або університеті Також пам'ятайте – успішний Міліціонер не може собі дозволити допустити помилку в роботі
 Дмитро Леонідович розповів про новий підрозділ управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС та про нові спеціальності.
Кіберзлочинність стає однією з найважливіших проблем українського суспільства. Інтернет, електронно-обчислювальна техніка, мобільні телефони та інші сучасні технології давно стали невід’ємною частиною нашого життя. Основним їхнім завдання є полегшення процесів обміну та обрахунку інформації, що, звичайно, є надзвичайно важливим. Проте з масовим поширенням даних технологій, постала проблема виникнення злочинів в цій сфері. На сьогодні найбільш розповсюдженими залишаються телефонні шахрайства, шахрайства з банківськими платіжними картками, шахрайства на  інтернет - аукціонах.
Дмитро Леонідович  попередив-  Якщо з вами трапився прикрий випадок і ви стали жертвою кіберзлочинців – необхідно негайно звернутись до правоохоронців або зателефонувати до чергової частини за телефоном 102. Запам’ятайте, при розкритті таких злочинів головне - не втратити час.
В нашому місті діє новий проект:безкоштовний WI-FI для працівників Каховського райвідділ міліції  та для населення в зоні дії базової станції на 400 метрів. Нові технології дозволяють дільничним інспекторам міліції Каховського району бути більш оперативними, для них було придбано планшетні ПК.
Завдяки  безкоштовному Інтернету,ми  не тільки покращили роботу дільничних інспекторів міліції, а й зміцнили діалог з населенням.
  А ще він  зробив наголос «Бути міліціонером дуже відповідально, пам’ятайте про це!»

  Учасники проекту  Наздрачов Данило та Попова Галина, які обрали  професію міліціонер для подальшого дослідження, мали змогу взяти відеоінтерв’ю з представником  цієї професії.


Комментариев нет:

Отправить комментарий