10 дек. 2014 г.

Права неповнолітніх: Якщо тобі немає18-ти

Правове виховання є одним із напрямків загального процесу виховання молоді, що містить у собі правову освіту, виховання поваги до чинних законів і норм права, формування активної позиції щодо протиправних і антигромадських дій.
В Україні налагоджується система правового виховання громадян, правової освіти, починаючи із засвоєння кожним змісту Основного Закону.
Основним завданням правового виховання є формування шанобливого ставлення до законів, нетерпимість до порушень законності та правопорядку. Без знань права вступати в життя складно.           
Незнання не звільняє від відповідальності. Кожен громадянин повинен володіти хоча б необхідним мінімумом правових знань, знати свої права і обов’язки, які покладає на нього законодавство, знати куди і як звертатися за захистом.
З метою підвищення ролі правової освіти, виховання у дітей поваги до закону і прав людини в Каховській  РДБ 10 грудня проведена юридична консультація «Права неповнолітніх:Якщо тобі немає18-ти» на якій відбулася зустріч з працівниками Каховського міського відділу кримінально – виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби України капітаном внутрішньої служби,старшим інспектором С.М.Мінаєвою та інспектором Ю.А.Компанієць.


  Учасниками зустрічі стали учні  7-б кл. ЗОШ №1 разом з класним керівником І.О Дзьобою та шкільним бібліотекарем О.І. Гарькавою.
Учням було розказано про переваги їхнього юного віку, що не потрібно поспішати дорослішати, тому що молодість й без того швидко проходить і цим золотим часом треба насолодитись і скористатись для навчання та вибору свого достойного шляху в житті.

На заході мова йшла про підступних ворогів підлітків: крадіжки, хуліганство та злочинність, а також про причини їх виникнення. Діти дізналися про види правопорушень та відповідальність, яка наступає після їх скоєння.  
Присутні також переглянули тематичні відеоматеріали та обговорили важливість справжніх цінностей, цілей та переконань у власному житті.

Завдяки заходу, учні змогли отримати відповіді на запитання про свої права, цінності людського життя, поведінку в школі, вдома, в громадських місцях тощо. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий