9 дек. 2014 г.

Умій сказати «Ні!

З 9 грудня в Каховській районній  бібліотеці для дітей  розпочався Всеукраїнський Тиждень права. В рамках тижня було проведено правовий бумеранг «Умій сказати «Ні!».
 На заході велося обговорення ситуації в сьогоднішньому українському суспільстві, яка характеризується зростанням підліткової злочинності, поширення в підлітковому середовищі шкідливих звичок, що не лише згубно позначаються на здоров’ї дітей, але часто стають причиною скоєння ними протиправних вчинків, злочинів.

За допомогою тренінгових вправ,обговорення життєвих ситуацій
діти дізналися,що самі відповідають  за власні рішення і вчинки. Часткою цього процесу є вміння навчитися говорити «Ні!». І першим серед таких рішень має стати «Ні - тютюнокурінню!», «Ні- наркотикам!», «Ні  -алкоголю!», - раз і назавжди. 

      Приємно вразило те, що учні брали активну  участь у практичних завданнях і в обговорюванні питань стосовно способу життя молоді, відверто спілкувались і охоче відповідали на всі поставлені  питання.

       Це свідчить про те, що учні добре проінформовані  щодо  небезпеки шкідливих звичок та епідемії  ВІЛ/СНІДу.

 Кожен учасник   правового бумерангу мав змогу ознайомитися з книгами, представленими на відкритому перегляді літератури  «Мої права – моє життя»

Комментариев нет:

Отправить комментарий