22 янв. 2015 г.

Шлях до свободи та соборності


Україно, соборна державо,
Сонцесяйна колиско моя,
Ні, не вмерла й не вмре твоя слава,
Завойована в чесних боях.

22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності.
Саме цей день воз’єднання  Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою,  що відбулося в 1919р. прийнято відзначати як свято – День Соборності України.
З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей пройшов захід інформ-ревю «Шлях до свободи та соборності».
Учасники заходу – вихованці дитячого будинку «Радість» разом  з педагогом – організатором Оксаною Міган здійснили історичну подорож по сторінках історії України, ознайомилися з державною символікою, поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України.
Головний спеціаліст Каховського міськрайонного управління юстиції Алла Кулакович презентувала фільм «Акт Злуки», та наголосила, що Соборність – це символ боротьби за волю, порозуміння між людьми. І часточка надій і віри в майбутнє.
Бібліотекар читального залу Наталія Ширіна ознайомила присутніх та гостей з переглядом літератури «Україна – соборна держава», де  представлені книги про історію України та закликала дітей вчити, знати та завжди поважати історію Батьківщини, рідного народу та своє минуле.
І завжди пам’ятати, що всі ми – єдиний український народ.

Цей захід поглибив знання користувачів про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни.




Комментариев нет:

Отправить комментарий