20 июл. 2015 г.

Без друзей меня чуть – чуть, а с друзьями много

В житті усім потрібна дружба:
І для розваг, і для журби, й для служби.
Із другом легше в світі жити,
Але й дружити треба вміти.

У кожного з нас є багато товаришів, друзів.У всякому разі, ми так вважаємо. Друг, товариш, дружба, товариство, здавалося б, прості поняття, але як складно буває часом розібратися в людських відносинах. Чим відрізняються поняття "друг" і "товариш"?. Що вважати справжньою дружбою? Що таке безкорислива дружба?.Чи може один критикувати ?. Чи можна в дружбі диктувати свої вимоги?.
На ці та інші питання намагалися дати відповіді користувачі Каховської районної бібліотеки для дітей 15 липня під час гри – змагання «Без друзей меня чуть – чуть, а с друзьями много».

Діти розбирали ситуації, в яких вони могли опинитися самі. Як себе вести в тому чи іншому випадку? Багато було суперечок: одні вважали, що один не може і не повинен критикувати іншого,  інші - справжній друг повинен це робити. Деякі учні стверджували, що іноді батьки не дозволяють дружити з людиною. Багато спірних моментів, в яких ми розбиралися разом. Але висновок діти зробили вірний: справжня дружба перевіряється випробуваннями.  
У цьому вони переконалися під час прослуховування та обговорювання казок « Три метелика», «Про сварку птахів», «Казки про Дружбу».
Хочете мати друга, подругу – будьте й самі іншому на рівних, без оглядки. Сприймайте радості і прикрості подруги, друга як власні і допоможіть йому стати щасливішими.
На завершення  дітям запропонували  намалювати портрет свого друга або друга, з яким би хотілося дружити.




Комментариев нет:

Отправить комментарий