25 нояб. 2016 г.

«Той голодний 33 – й рік хай лишиться в пам'яті навік»


Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Про ті події вже написано багато наукових праць, книг, статей, знято фільмів. А втім, як і раніше, вона залишає багато таємниць, і запитань інколи більше, ніж відповідей.
Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.
«Той  голодний  33 – й  рік  хай  лишиться  в  пам'яті  навік». Під  такою  назвою  в  Каховській  бібліотеці  для  дітей  пройшов  огляд  літератури  про  голодомор.Присутні   перегортали скорботні сторінки достовірної народної пам’яті : свідчення, , спогади про голодомор. 
Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки  знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.








Комментариев нет:

Отправить комментарий