26 апр. 2017 г.

«Чорнобиль-місто привід».




Чорнобильський дзвін.
За ким же б'є він?
За тим, хто пішов
У високу блакить,
Щоб звідти на мудрість
Нам очі відкрить.
 Щоб пам'ять не згасла,
Щоб ти пам'ятав,
Як розлючений той
Там реактор палав.
Чорнобильський дзвін.
Печаль і журба,
За тими б'є він,
Кого вже нема...








31-й рік лунає чорнобильський полиновий дзвін над багатостраждальною Україною. Болить, не заживає чорнобильська рана. Чорнобиль пред'явив нам суворий рахунок, який вимірюється найдорожчим - людськими долями і життям. Про ці події багато сказано, написано, знято сотні метрів кіноплівки, про ці події ми не маємо права забувати ніколи  Молоде покоління не має права забувати цю страшну трагедію. Ми повинні знову і знову усвідомлювати всю відповідальність за свої дії перед нащадками. Щороку згадуємо, щороку зустрічаємося зі свідками, аби не забути, осягнути масштабність трагедії і не допустити знову.
У Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  для  учасників  заходу   пройшла  віртуальна  подорож  «Чорнобиль-місто  привід».   Діти уважно слухали розповідь про  ті  трагічні події, тому  що  для  них  дуже важливо знати й усвідомлювати, на яку самопожертву йшли люди, котрі опинилися на атомній електростанції в перші хвилини після вибуху. Ризикуючи життям та здоров'ям, вони героїчно виконували свій обов'язок - захищали людство від подальшого розповсюдження радіації. Також  було  продемонструвано   добірку відеоматеріалів про трагічні події на Чорнобильській АЕС.
Для більш детального ознайомлення з трагічними подіями на Чорнобилі , бібліотекар старшого  відділу  Ширіна  Н.В. ознайомила читачів з книжковою виставкою «Терновий  вінець  Чорнобиля», на якій розміщені документальні і художні твори, які висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії.
26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у памяті українського народу.








Комментариев нет:

Отправить комментарий