13 мар. 2013 г.

Продавець - професія для тих, хто любить спілкуватися



Каховська команда учасників проекту  ПрофіСтарт,  продовжуючи знайомство з професіями, які обрала як 5 топових в нашому районі, відвідала продовольчу крамницю « КООПмаркет», де ознайомилися з  професією  продавець продовольчих товарів.

Там їх радо та дуже привітно зустрів колектив на чолі з завідуючою Марією Іванівною Усаченко.

Марія Іванівна з гордістю провела екскурсію  по крамниці, розповідаючи про своїх колег, про сучасне  оформлення вітрин, про асортимент товарів,  розміщення і викладка товарів за групами.

 А також  про те, що продавець продовольчих товарів повинен знати і уміти  правила торговельного обслуговування населення; правила продажу продовольчих товарів, правила розшифрування  штрихового коду товару, зчитування даних маркування товарів, порядок розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; будову касового апарату  та багато іншого..

Діти дуже зацікавлено,  вислухавши , задавали ряд питань .
Ось, наприклад,  деякі з них:
Залипаєв  Владислав ; що таке штрих код товару ?
-          За допомогою штрихового коду зашифрована про параметри  продукці та її виробника.
Нагула Тетяна; Чи можливо досягти кар’єрного зростання,  працюючи продавцем?
-         Так, можливо. Подивіться на мене, я починала продавцем,  а тепер завідувач, а наш  Денис, прийшовши  до нас продавцем, закінчив  інститут, повернувся до нас  товарознавцем.Сучасний ринок орієнтований на професіонала - справжнього фахівця з роботи з клієнтами.
Ноздрачов  Данило ; Чи часто хлопці працюють продавцями?
-         В наш час дуже часто.
Остапенко Андрій ; Як користуватися касовим апаратом?І як зважувати товар?
-         А я вам зараз покажу, проведу маленький майстер-клас.



На закінчення екскурсії Марія Іванівна  підвела підсумок - нинішній робітник торгівлі -  це  ініціативна, самостійна, професійно освічена людина. Торгівля є найбільш поширеною сферою діяльності, тому кваліфіковані продавці потрібні завжди. Сучасний  продавець - це і товарознавець, і психолог, маркетолог і консультант. 
Після  екскурсії  та маленького уроку діти подякували  Марії  Іванівни  та її дружньому, висококваліфікованому колективу.

Перебуваючи  в гарному настрої, ділилися  враженнями .
Токолова Тамара :  Професія продавця потрібна на ринку праці. Сучасний ринок потребує  справжнього фахівця  роботи з людьми. 
Торговим  підприємствам необхідні люди, які знають свою роботу, люблять її і вміють виконувати бездоганно. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий