5 мар. 2014 г.

Найсмачніша професія у світі

Щоб стати гарним кондитером треба багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети -  не таблиця множення, їх визубрити не можна. На стіл кондитерські вироби необхідно подати красиво, тому кожний кондитер - трохи художник, чудово відчуває колірне поєднання.
Якщо у майбутнього кондитера є всі необхідні природні дані, зараз достатньо просто знайти заклад, де навчають кондитерським  спеціальностям. Одним з таких закладів є Державна Каховська технічна школа,куди і відправилися учасники каховської команди « ПрофіСтарт», щоб познайомитися з найсмачнішою професією на світі «Кондитер».

Валентина Федорівна Ващенко, викладач дисциплін «Технологія приготування кондитерських виробів харчової промисловості» та  «Устаткування підприємств харчування»,познайомивши дітей з гарними буклетами готових кондитерських виробів, розкрила всі секрети професії.


Вона зазначила,що це складна професія, яка потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь, передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою автоматичних приладів та устаткування: пекарні, змішувачі, ножі, котли, духові шафи, тощо.
Кондитер готує по рецептурі різні види тіста, кремів, начинок. Замішує, збиває, розкочує і обробляє тісто, формує з нього потрібні вироби (торт, тістечко, печиво та ін.), випікає їх до готовності. Наповнює тістечка і торти кремом, помадкою, шоколадом, збитими вершками та ін. Перевіряє вагу готових виробів, що допомагає визначити, чи правильно була дотримана рецептура.
Більша частина робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, перетворюючи професію кондитера в мистецтво.

 Кондитер працює на кондитерських фабриках і комбінатах,кафе, їдальнях, готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний з продажем кондитерських виробів.
Особлива категорія - професіонали, які виконують індивідуальні замовлення, зокрема VIP-майстри. Вони працюють в ресторанах,готелях та кавярнях такого ж рівня, беруть участь в міжнародних конкурсах. Їх праця оцінюється дуже високо.

Готова страва - завжди унікальний, неповторний натюрморт.


Комментариев нет:

Отправить комментарий