12 февр. 2015 г.

Афганістаном зранена душа


Кажуть, що час лікує будь які рани.
Та є такі трагічні сторінки в нашій історії, які ніколи не зітруться в людській пам’яті, назавжди залишаться нашим болем.
Одна з них – війна в Афганістані.
Афганістан став багатостраждальною землею. Там наші солдати, подаючи  руку дружби і рятуючи долю людства, часом віддавали зовсім ще юне життя заради миру на землі.
Війна чорним смерчем пронеслася над просторами України. Вона зачепила багато родин, які віддали своїх, часто єдиних, синів, які сповна виконали свій військовий обов’язок.
В ці дні Україна вшановує мужність і відданість тих, хто брав участь у бойових діях на території інших держав, захищав від рабства і ганьби іноземні народи.
У читальному залі районної бібліотеки для дітей організована виставка-спогад «Афганістан навік в моїй душі», де представлені матеріали, що розповідають про події в Афганістані, про солдатські будні під час виконання інтернаціонального обов’язку. На виставці, крім книг та фотографій, є вражаючі спогади наших земляків, які виконували інтернаціональну місію в Афганістані.
В бібліотеці відбувся урок мужності «Афганістаном зранена душа», на якому десятикласники СЗОШ№2 (кл. керівник О.А. Мандриця)  зустрілися з воїнами – афганцями  Назаруком  Олександром  Івановичем  - головою  суспільно - громадської  організації  «Кордон»  та  Кифоруком Юрієм  Андрійовичем.


  До глибини душі вразила всіх розповідь колишніх воїнів про страшні роки, які вони  провели  на війні, про молодих юнаків, які гинули щодня на мінах та від рук душманів, про жаркий клімат, який виснажував бійців, про «Чорний тюльпан» - «груз 200», який щодня відправляли на батьківщину безутішним батькам та дружинам.
В екстремальних умовах їм довелося багато перенести, пережити гірку втрату бойових товаришів.
Сьогодні ми перевернули ще одну сторінку афганської війни, згадали солдат, які полягли в тій далекій країні, які залишилися навічно молодими. Єдине, що ми можемо зробити для цих солдат сьогодні, - це пам’ятати про них.
Наприкінці зустрічі діти та дорослі обступили колишніх воїнів та практично засипали безліччю важливих для всіх і для кожного питань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий