19 февр. 2015 г.

У Долині Вітань,біля гори Чемності

Ніщо не дається людині так дешево і не цінується так дорого, як ввічливість.
( О.Сухомлинський).
  Народна мудрість говорить: «Стався до людей так,як хотів би, щоб ставилися до тебе». Ніколи не слід забувати про ввічливість. Ввічливість – це вияв уважного ставлення до інших, прагнення допомогти. Ввічливість вимагає не робити нічого такого, що могло б скривдити, принизити, образити іншого.
Для того, щоб цьому навчитися, бібліотекарі молодшого відділу Каховської районної бібліотеки для дітей,  завітали  до учнів 3-А класу ЗОШ№ 1 та  провели абетку моральності «У Долині Вітань,біля гори Чемності».
  Протягом уроку бібліотекарі розповідали третьокласникам про основи моральної культури, вчили дітей усвідомлювати свою та чужу поведінку, поводитись з іншими людьми так, щоб поведінка викликала в оточуючих повагу та захоплення, а не осуд.
В формі гри бібліотекарі пропонували дітям згадати, коли потрібно користуватися формулами чемності: «доброго ранку», «доброго дня», «до побачення», «будь ласка» тощо.
 Працівники бібліотеки нагадали учням, що потрібно бути привітними та ввічливими завжди, особливо з дорослими та товаришами. Крім того, були проведені такі ігри та вправи, як «Чарівні слова», «Ввічливо – не ввічливо» «Так чи Ні».
 Діти підготували «дуже потрібні вірші» до заходуоворили про те, що не тільки слова повинні бути ввічливими, добрими, але і поведінка ясною та розумною.

       Бібліотекарі переконані , що з їхнього  уроку діти зрозуміли, що деколи збоку краще видно невихованість, грубість, що не тільки слова повинні бути ввічливими, добрими, але і поведінка ясною та розумною.




Комментариев нет:

Отправить комментарий