26 апр. 2016 г.

Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль

Чорнобильська трагедія... Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й.
Пройшло 30 років, а серце і досі здригається,  коли згадуємо  про трагедію віку — вибух на ЧАЕС.
 Для сучасних дітей, Чорнобильська катастрофа, є найтрагічнішою сторінкою в книзі їхнього життя. Тому й повинні вони знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії.
26 квітня в  Каховській районній бібліотеці для дітей  учнів 6-А класу ЗОШ № 1  відбувся екологічний набат «Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль», присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС.


Бібліотекар Наталія Ширіна разом з помічницею Веронікою Блищук (ученицею 8 класу) розповіли про  страшні факти аварії ,про тих, хто ризикуючи здоров’ям і життям брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Слухачі поринули у той страшний день, коли сталося лихо.
Також для читачів було показано документальний фільм "Чорнобильська катастрофа", у якому розповідається про те, що трапилось на атомній станції, причини і наслідки.

Для більш детального ознайомлення з трагічними подіями на Чорнобилі, учням презентували книжкову виставку «Чорнобиль… біль і пам'ять вічні», на якій розміщені документальні і художні твори, які висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії.  
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті, а майбутні покоління про все це нехай дізнаються тільки зі спогадів, літератури та інших джерел інформації. І нехай атом буде тільки мирним — на благо людства!

Комментариев нет:

Отправить комментарий