13 апр. 2016 г.

Писанка - сонце на долоні


 Зовсім скоро - Великдень. А хіба можна уявити це свято без паски і, звісно, писанки.  Це не просто святковий атрибут. Вона несе в собі історію, культуру, традиції нашого народу. І особливо важливо зберегти це мистецтво на багато-багато поколінь. А як найкраще це зробити? Навчити розписувати великодні яйця діток!
   Саме для цього, у Каховській районній бібліотеці для дітей,  13 квітня відбулося заняття " Писанка - сонце на долоні" гуртка  "Голки ,нитки, намистинки" - керівник гуртка Наталія Валеріївна Ширіна.




   Сьогодні при оздобленні великодніх яєць мало хто дотримується суворих канонічних правил, все частіше використовуючи сучасні декоративні напрями. Так, відвідувачі майстер-класу спробували прикрасити великодні писанки в такій цікавій техніці, як декупаж.
 Для того, щоб створити писанку знадобилися заготовки яєць, серветки з гарними зображеннями, клей, барвники, лак і трохи терпіння.

    Спосіб виготовлення писанок, хоч і простий, проте вимагає неабиякого хисту. Але чудовий майстер-клас зміг пробудити у дітей інтерес та прагнення до творчості. З великою цікавістю діти вперше створювали своїми руками яскраві та чудові писанки, які стануть справжньою окрасою великоднього вернісажу « Великий день – Великдень!»





Комментариев нет:

Отправить комментарий