17 февр. 2017 г.

«Небесна сотня у вирій полетіла»



  

   Небесна Сотня- герої незборені,

Найкращі , найвідважніші
  сини,

Яскравим сяйвом в небі засвітились,

Щоб інші
  мріяли, любили і жили…



Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва, Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції  і малограмотної влади, що  розграбувала  країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами. За це Україна заплатила більш як сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених людей.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження європейських цінностей у споконвічно європейській державі.
І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну.Ми не маємо права забути, що  Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось.
На  годині  пам’яті  «Небесна  сотня  у  вирій  полетіла» , яка  пройшла  в  Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей», присутні  мали можливість пригадати події, які вже ввійшли в нашу історію. Події ці творилися звичайними  людьми – нашими сучасниками, нашими співвітчизниками. Кожен  з них здійснив особистий  подвиг — віддав найцінніше — своє  життя  заради  нової України.  Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня,зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. 

 

Дуже уважно, із сльозами на очах присутні подивилися  відео-хроніку під мелодію гімну Майдану «Пливе Кача». Вона нагадала кожному про ті трагічні події, що відбулися три  роки   потому. Ось вони перед нами, Герої Небесної Сотні. Вони згасли, як зорі, але житимуть в нашій пам’яті вічно.

Сьогодні ми оплакуємо Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за вільну Україну, а перед нами постали нові виклики війни. Пам’ять – це все, що ми сьогодні можемо зробити для тих хто загинув за нашу Незалежну державу.




Комментариев нет:

Отправить комментарий