19 авг. 2017 г.

«Святий Спас прийшов до нас».




Поспіли яблука в саду,
Народ зібрався в храмі...
До нього сьогодні ми прийдем
З дозрілими плодами...



Величне свято яблучно - медового Спасу скликало відвідувачів Каховської  районної бібліотеки  для дітей на народознавчу  годину «Святий Спас прийшов до нас».

Ведуча та господиня свята бібліотекар  Тетяна Кучма  тепло привітала гостей та розповіла про серпневі традиції святкування трьох свят: медового, яблучного та горіхового Спасу.
Діти  познайомилися  з  історією  свята, його  церковним  значенням, цілющими  властивостями  яблук. Адже  з  давніх-давен яблука в Україні цінують не тільки за красу і смак, але і за цілющі властивості. У міфології та літературі яблука займають неабияке місце.




 Разом з користувачами згадали прислів’я, приказки та народні прикмети, пов’язані з Яблучним Спасом. І звичайно, із задоволенням і апетитом смакували яблука. 



Ось такий  незвичайний  день  з ароматом яблук пройшов  в бібліотеці!
Протягом заходу  діти  мали нагоду ознайомитись з викладкою літератури :"Прийшов  Спас - пішло  літо  від  нас", де поряд з книгами представлен кошик з освяченими дарами.


З Яблучним Спасом!!! У це світле свято хочеться побажати миру і спокою в кожному домі, добра та взаєморозуміння, любові та щастя, побільше радості, міцного здоров'я і всіх благ...




Комментариев нет:

Отправить комментарий